lørdag den 28. maj 2011

Muffinssnegle

I aften skal vi til sommerfest og så tager vi lige nogle snegle med. Jeg har lavet dem i muffinsforme, så det ser lidt festligt ud og så det også er lidt mindre end almindeligvis...

til ca. 50 små snegle

1½ pakke gær
1 dl mælk
1 dl kærnemælk
150 g margarine
600 g mel
3 æg
100 g sukker
½ tsk salt

remonce:
300 g brun farin
150 g margaarine
2 spsk kanel

Glasur:
300 g flormelis
vand - ca. 1½ spsk
og hvis der skal lidt smag til 1 tsk Stroh rom - mest til de voksne!

Margarinen smeltes og mælk og kærnemælk tilsættes. Blandingen afkøler til håndvarmt. Gære opløses i blandingen og sukker, salt og æg tilsættes.

Melet æltes i lidt ad gangen til dejen er fast og smidig.

Hæver et lunt sted i 1 time.

Imens røres remoncen sammen.

Dejen deles i 2 klumper, som begge rulles til rektangler på ca. 40 gange 15 cm.

Remoncen smøres ud over.

Dejen rulles til en fast pølse og skæres til snegle på ca. 1½ cm tykkelse.

Lægges i muffinsforme og bages ved 200 grader i ca. 20 minutter til de er gldne.

Glasuern røres sammen og fordeles over sneglene - der kan eventuelt drysses med krymmel.





Sprøde ostestænger

De her ostestænger er helt tilbage fra min barndom og har altid været min yndlings snacks - man skal nok ikke lave dem for tit, for de er vist ikke slankende :-)

Til en god dåse fuld..
360 g mel
240 g smør
120 g revet emmentaler
120 g revet parmesan
1 æg
lidt caennepeber
lidt salt

Mel salt og caennepeber blandes. Det revede ost tilsættes og smørret smuldres i.

Det hele æltes godt med fingrene og ægget tilsættes og dejen æltes til en smidig masse.

Dejen lægges i en plastik pose og hviler i køleskabet i minimum 30 minutter.

Dejen rulle ud på et meldrysset bord - ca. ½ cm tyk og skæres ud i stænger - evt. med klejnespolen, som er 1cm brede og ca. 3 - 4 cm i længden.

Lægges på en bageplade og bages ved 200 grader i ca. 20 minutter til der spøde og gyldne.

Køles af på en bagerist.

Spises som snacks til øl, vin aperitif osv, men er også bare gode som hapsere, når lækkersulten melder sig...