onsdag den 23. november 2011

Minikødboller med feta og persille på sprøde tyrkiske madbrød

Den her opskrift er inspirerert af en opskrift fra arla.dk - jeg har lige tilføjet lidt æg og andre ting - ægget for overhovedt at kunne holde farsen sammen - en dejlig ret med nogle gode kødboller...

Minikødboller
100 g fetaost
500 g hakket oksekød
1 dl grofthakket bredbladet persille
små hakkede fed hvidløg
½ tsk oregano
½ tsk basilikum
1 tsk groft salt
1 æg
friskkværnet peber
fedtstof til stegning

Dressing
2 dl yoghurt naturel
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
½ tsk sukker
1 fed presset hvidløg 

tyrkiske fladbrød - jeg køber dem hos vores lokale grønthandler 

3 dl jasminris
6 dl vand
1 tsk salt

romainesalat eller iceberg i grove stykker
agurk i tynde stave
høvlede gulerødder
feta i tern

Skær fetaen i mindre stykker og kom den i en skål sammen med kød, persille, hvidløg, æg og krydderier.
Bland ingredienserne sammen og form små kødboller.

Smelt smørret i en pande og steg minikødbollerne ved svag varme ca. 2½ min. på hver side.


Kog imens vand og salt og når det koger tilsættes risen. De simrer under låg i 15 minutter, derefter slukkes for varmen og de står yderligere i 15 minutter.

Rør imens yoghurt med salt, peber, sukker og hvidløg. Smag dressingen til.

Varm brødene på en plade midt i ovnen.

Fordel grønsager, ris, minikødboller, feta og dresssing på de varme brød og server straks.