Inspirationen til den her opskrift har jeg fra "Sæson for god smag". Det er virkeligt lækkert tilbehør til alt muligt forskelligt kød - og meget populær hjemme hos os....
1 kg rodfrugter, fx selleri, jordskokker, pastinakker, rødbeder, butternut squash og gulerødder
1 spsk. olivenolie
Salt og peber
2 bagekartofler
150 g bacon i tern
2 pærer
50 g valnødder
½ bakke babyleaves
100 g gorgonzola
½ dl creme fraiche
Tænd ovnen på 225 grader varmeluft.
Skræl rodfrugter og kartofler og skær i mundrette stykker. Vend rodfrugterne og kartofler med olie og bacon og fordel på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt og peber og bag dem i ca. 30 minutter.
Skyl babysalaten og skær pærerne i både.
Hak nødderne.
Blend gorgonzola med creme fraiche til en flydende dressing.
Vend de bagte rodfrugter og kartofler med babysalat, pærer og nødder.
Dryp dressingen over.