lørdag den 24. marts 2012

Babysalt med bagte rødder og pærer

Inspirationen til den her opskrift har jeg fra "Sæson for god smag". Det er virkeligt lækkert tilbehør til alt muligt forskelligt kød - og meget populær hjemme hos os....

1 kg rodfrugter, fx selleri, jordskokker, pastinakker, rødbeder, butternut squash og gulerødder
1 spsk. olivenolie
Salt og peber
2 bagekartofler
150 g bacon i tern
2 pærer 
50 g valnødder
½ bakke babyleaves 

100 g gorgonzola
½ dl creme fraiche

Tænd ovnen på 225 grader varmeluft.

Skræl rodfrugter og kartofler og skær i mundrette stykker. Vend rodfrugterne og kartofler med olie og bacon og fordel på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt og peber og bag dem i ca. 30 minutter.

Skyl babysalaten og skær pærerne i både.

Hak nødderne.

Blend gorgonzola med creme fraiche til en flydende dressing.

Vend de bagte rodfrugter og kartofler med babysalat, pærer og nødder.
Dryp dressingen over.