mandag den 15. november 2010

Creme fraiche dressing med hvidløg

1 dl creme fraiche 9 %
salt
peber
en knivspids sukker
1 lille fed knust hvidløg

Det hele røres sammen til en dejlig dressing.

Her brugt som tilbehør til ris.


Barbecue kyllingelår med bagte grøntsager, ris og creme fraiche dressing

8 kyllingelår
1 lille dåse tomatpure
1 stort fed knust hvidløg
1 spsk brun farin
1 spsk sirup
½ spsk balsamico edikke
2 spsk olie
salt og peber

1 stort løg
1 sort rødløg
1 stor rød snack peber
3 store gulerødder

6 dl vand
3 dl parboiled ris
1 boullionterning
lidt salt

Barbecuemarinaden røres sammen. Kyllingelårene lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
De smøres ind i barbecuemarianden. Gulerødder, løg og peberfrugt skæres i strimler og fordeles mellem kyllingelårene. Grøntsagerne drysses med lidt salt og en lille smule olie.
Det hele sættes i ovnen ved 200 grader i ca. 1  time, eller indtil kyllingelårene er gennemstegt.
Når kyllingelårene er færdige hældes det hele fra bagepairet op i et fad.

Imens bringes vandet med 1 boullionterning og lidt salt i kog og når vandet koger tilsættes risene. De koger i 12 min under svag varme og derefter slukkes der for dem og de står yderligere på komfuret i 12 min.

Til risene serveres creme fraiche dressing. Se opskrift under dressinger.