Jeg havde lovet min datter at lave blåbærmuffins en dag. Da jeg havde en del brombær i haven blev det til 12 af hver.
Portionen er til ca. 12 muffins - så den skal ganges med 2, hvis der skal laves begge slags muffins.
2 æg
140 g rørsukker eller
almindelig sukker
120 g blødt smør
2 tsk. vanillle
170 g mel
2 tsk bagepulver
1 knivspids salt
1 dl mælk
120 g blåbær + 150 g brombær - friske eller
frosne
perlesukker
Tænd ovnen på 190
grader.
Pisk æg, sukker, blødt
smør og vanille til det er hvidt og luftigt.
Bland mel med
bagepulver og salt i æggemassen. Rør det hele grundigt sammen og
tilsæt så mælken. Rør det hele til en cremet dej.
Vend forsigtigt blåbærrene/brombærrene i dejen, så de ikke går for meget i stykker eller farver dejen helt blå.
Fyld dejen i muffinsforme
(fyldes 2/3 op) og drys med lidt perlesukker på toppen - så bliver de ekstra sprøde.