søndag den 7. april 2013

Twix


I denne weekend lavede min yngste datter og twix kage.

Jeg blev inspireret af denne her opskrift på The cakeaholic.

Det er en helt fantastisk version af den kendte twix og herhjemme elsker vi den allerede - MEN den er ikke for god hvis man tænker på kalorieregnskabet......

Jeg kan ikke hekt sige hvor mange stykker der bliver, det afhænger jo af størrelsen, men min opfattelse er at der bliver mange, da man ikke kan spise så store stykker af gangen.

Prøve den!


Kiksebunden
350 g mel
225 g smør
115 g sukker

Karamel:
250 g smør
250 g sukker
4 spsk lys sirup
8 spsk kondenseret mælk

Chokolade overtræk:
200 g mælkechokolade - vi brugte mørk chokolade, da vi er mere til mørk chokolade og det var også lige det vi havde....


Rør sukker og smør sammen og tilsæt mel lidt ad gangen. Hvis dejen har svært ved at hænge sammen kam man tilsætte 1 spsk koldt vand....

Beklæd en firkantet bageform med bagepapir og pres dejen ned i formen.

Kiksebunden bages ved 190 grader i ca. 20-30 minutter indtil den er gylden.


Lav karamellen imens kiksebunden køler af i formen.

Smelt smør, sukker, sirup og den kondenserede mælk.

Kog den i ca. 7-10 minutter, indtil den bliver tykkere og tager en lysebrun farve. Hæld den over kiksebunden. Og lad det køle af.

Smelt chokoladen forsigtigt i microovnen - husk at røre jævnligt mens du smelter den.

Smør chokoladen ud over karamellen og lad det hele køle af i køleskabet til chokoladen er stivnet.

Skæres med en skarp kniv, da bunden jo er hård som kiks!