lørdag den 27. september 2014

Hyldeblomstmousse

Til en familiekomsammen stod jeg fornylig for desserten.

Jeg valgte at lave chokolademousse med en top af hyldeblomstmousse, lidt flødeskum og lidt karamelpynt.

Det var en rigtig fin sammensætning, opskriften på hyldeblomstmousse kommer her..

Opskriften er til hvis du kun serverer hyldeblomstmousse - der skal selvfølgelig ikke laves så meget, hvis det kun er til topping...

Til 4 personer skal du bruge:
2 blade husblas
2 dl piskefløde
1 pasteuriseret æggeblomme
1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
1 pasteuriseret æggehvide


Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter. Pisk imens fløden til skum, og rør æggeblommen heri.

Varm hyldeblomstsaften op i en gryde. Knug vandet af den udblødte husblas, og smelt den i den varme hyldeblomstsaft. Hæld saften i flødeblandingen i en tynd stråle, mens du rører.

Pisk til sidst æggehviden stiv, og vend den forsigtigt i flødeblandingen. Fordel i portionsglas, og stil på køl i 2-3 timer.

Ved kombination med chokolademousse lavede jeg chokolademoussen først og hældte den på portionsglas som blev sat på køl. derefter lavede jeg hyldeblomstmoussen som jeg hældte oven på den let størknede chokolademaousse - det hele stod i køleskab til næste dag, men det kan også laves om morgenen og blive spist om aftenen.