tirsdag den 14. oktober 2014

Pæretærte

Den her pæretærte har jeg lavet utallige gange - grundopskriften er den fra de gode gamle Karoline opskriftbøger, men jeg har tilføjet marcipan i bunden, da jeg synes at det klæder tærten rigtig godt.

Det er en dejlig nem opskrift og resultatet er altid fantastisk ;.)

Du skal bruge: (til en stor tærte form som jeg ofte bruger laver jeg 1½ portion)
150 g smør
240 g hvedemel
125 g sukker
1 tsk vaniljesukker
1⁄2 tsk stødt ingefær
1 æg
1 spsk vand
4 pærer - eller i dåse med kogte pærer
Hvis tærten skal være ekstra luksusagtig lægges der skiver af marcipan i bunden inden pærerne lægges i....

Pensling
vand eller æg

Pynt
perlesukker

Flødeskum


Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. 

Bland sukker, vaniljesukker og ingefær i og saml dejen hurtigt med æg og vand.

Læg dejen koldt 1 time.

Smør en tærteform eller springform (ca. 23 cm i diameter) med smør.

Del dejen i 2 dele, og rul hver del ud i en rund plade, der passer til formen.

Læg den ene del i formens bund, og pres dejen op langs kanten. 

Skræl pærerne og flæk dem. Tag kernehuset ud og læg de halve pærer i formen med den buede side opad, og med stilkenden mod midten.

Læg den anden plade dej over pærerne og tryk godt til i kanten. Pensl med koldt vand eller sammenpisket æg og drys med lidt perlesukker.

Bag tærten midt i ovnen ved 200 grader i 40 minutter til overfladen er sprød og gylden.

Server med flødeskum til.....