lørdag den 28. juli 2012

Flæskestegssandwich med gremolatamayo

Den her opskrift er rigtig god hvis man lige har nogle stykker flæske steg til overs fra dagen før.

Den er inspireret fra et eller andet blad jeg har læst , men jeg kan ikke lige huske hvad det var for et....

Man skal bruge:
1 økologisk citron
1 bundt persille
1 dl mayonnaise - gerne hjemmelavet
1 fed hvidløg
salt og  peber
ciabatta boller eller rugbrød
skiver af flæskesteg
babysalat

Lav først mayonaisen:
2 pastauriseret æggeblommer
rapsolie - ved ikke lige hvor meget der skal til..
lidt salt

Æggeblommen blandes med salt.

Olien piskes i æggemassen i en tynd stråle indtil massen har fået konsistens som mayonaise. - Tilsæt hvidløg.

Riv skallen af citronen og hak persillen fint.

Rør begge dele i mayonnaisen og krydr med lidt salt og godt med sort peber.

Læg brødet sammen med salat, flæskesteg og mayonnaise - og spis!