Den her opskrift fik jeg inspiration til i Spis Bedre nr. 10 - Oktober 2011.
Den er yderst lækker og med de ændringer jeg lavede kom den helt til at smage af efterår, nødder og fjerkræ i en skøn sammenhæng, der faktisk gik helt op i en højere enhed....
2 andebryster
salt og peber
4 store gulerødder i stave
1 kg kartofler skåret i lange stænger
Krydrede pærer:
3 hårde pærer
1½ dl vand
1 dl skker
1 dl æbleeddike
5 hele kardemomme kapsler
1 stjerneanis
½ tsk allehånde
Sherrysauce:
1 lille løg i tern
1 fed hvidløg
5 jordskokker i mindre tern
1 spsk olie
1 dl tør sherry
2 dl hønseboullion
1½ dl piskefløde
1 tsk salt
1 håndfuld ristede hasselnødder
babyblade
Skræl pærerne og fjern kernhusene og skær dem i 8 både hver.
Kog vand, eddike og sukker med krydderierne.
Læg pærerne i lagen og kog i ca. 20 minutter til de er møre. Lad dem køle af i lagen.
Sæt ovnen på 150 grader og skær et rudemønster i skinet på andebrysterne. Krydr med salt og peber.
Steg dem på en pande med fedtet nedad - steg ca. 3 minutter på hver side.
Læg brysterne med fedtsiden opad i et ovnfast fad med gulerodsstavene ude i siden af fadet - giv brysterne og gulrødderne lidt salt og steg dem midt i ovnen i 30 minutter. Lad dem hvile i 10 minutter inden de skæres ud.
Imens skæres kartoglerne i pomme frites stave, vendes i lidt olie og sættes ind sammen med andebrysterne.
Steg løg, hvidløg og jordskokker i olien i ca. 1 mints tid. Tilsæt sherry, boullion og fløde.
Kog saucen i 10 minutter og blend den derefter glat med en stavblender. Smag til med salt.
Mens andebrysterne hviler gives kartoflerne grille og lidt højere varme i ovne til de er gyldne og sprøde.
Andebrystet servers med alt tilbehøret - det smager helt fantastisk.....