søndag den 24. januar 2016

Missippi mudpie

Forleden skulle jeg have kage med på arbejde og valget faldt på denne super tunge og helt eminent lækre chokoladekage - inspireret at Brødrene Price, men tilrettet Olgas smag.....

Til en kage i springform skal du bruge:
250 g blødt smør 
350 g sukker 
4 æg 
250 g mel 
200 g smeltet Chokolade 
4-5 tsk kakaopulver 
1-2 tsk vanillesukker 
Et nip salt 
Et par håndfulde marshmellows - skåret i mindre stykker. 

Glasur eller ”Icing” 
250 g smør
200 g flormelis 
3 spsk kakao 
100 g  smeltet chokolade
½- ¾ dl. piskefløde

2½ dl piskefløde 1 stor tsk nescafe opløst i lidt vand.

Blødt smør, sukker og æg røres sammen i røremaskine eller med en håndmixer. 

Derefter røres mel i lidt ad gangen. 

Smeltet chokolade kommes i sammen med kakaopulver, vanillesukker og et nip salt. 

Smør en rund springform med rigeligt smør og kom dejen i. 

Kagen bages i 25-30 minutter. på 190 grader. Tages så ud af ovnen og dæk den med skiver/stykker af marshmellows. 

Kagen sættes ind igen i ca. 10 minutter - eller til marshmellows’ene er smeltede og gyldne. Hold øje med kagen på dette tidspunkt. De må ikke blive sorte. 

Når kagen er kølet af overtrækkes den med icing / smøres icing ovenpå 

Smør røres sammen med flormelis, kakao og smeltet chokolade - samt 1½ dl. piskefløde. 

Kagen skal være helt afkølet og taget ud af springformen inden icing-blandingen påsmøres kagen i et smukt, tykt lag.

Pisk fløden og vend tilsidst nescafe i.

Sprøjt evt. fine blomster ud over hele kagen.







Studenterbrød

Så var der en masse kagerester i fryseren - det skulle bruges til noget fornuftigt og i dag blev det så til studenterbrød.

Du skal bruge:
75 g hvedemel
25 g flormelis
25 g smør
1 tsk vanillesukker
½ dl vand - eller 1 æg

Fyld:
700 g kagesmuld
8 spsk kakao
1 dl hindbærsyltøj
4 tsk stroh rom

Glasur:
150 flormelis
lidt vand
tivolikrymmel



Saml ingredienserne til bunden og tilsæt vand efter behov. Rul dejen meget tyndt ud og bag den ved 200 grader i 15 minutter til den er gennembagt.

Kagesmuld blandes i en foodprocessor med kakao og samles med hindbærsyltetøj og smages til med rom.

Fyldet lægges på den afkølede bund og pyntes med hvid glasur og tivolikrymmel.

Skæres i passende stykker.