I sidste uge lavede jeg de her fantastiske træstammer- prøv dem, man bliver så glad........
I forhold til mængder er det svært at sige hvor meget der skal til, da det jo er forskelligt, hvad man har af kageresester, så jeg kommer lige med nogle hints og så gælder det bare om at prøve sig frem indtil man har den rigtige smag.
Jeg brugte:
10 chokolademuffins
½ glas hindbærsyltetøj
6 spsk kakao
3 tsk Stroh Rom
Marcipan
mørk smeltet chokolade
Det hele (undtagen marcipan og chokolade) æltes sammen til en ensartet klistret masse - men det skal slippe fingrene let = romkugle dej...
Jeg brugte min røremaskine til at ælte det sammen.
Massen hviler i køleskabet i en halv time inden brug.
Rul romkugledejen til nogle lange stænger med en diameter på ca. 2 cm.
Rul marcipanen tyndt ud i nogle lange plader der matcher længden på romkuglestængerne.
Læg Romkuglestængerne på marcipanen og rul marcipanen om stængerne.
Skær træstammerne i passende længder og dyp enderne i smeltet chokolade - uhhmm, de var virkelig gode!
fredag den 9. november 2012
Kaffebiscotti
Til 70 års fødselsdagen lavede jeg også de her biscottier.
Ca. 40 stk
50 g mandler
30 g pistacienødder
125 g mel
1 sammenpiske æg
1 knivspids bagepulver
125 g sukker
1 tsk vanillesukker
1 knivspids salt
1 spsk frysetørret kaffe
50 g mørk chokolade
Varm ovnen op til 190 grader.
Rist mandler og pistaciekerner på bagepapir til de er let gyldne.Hak nødderne groft.
Læg melet i en skål og tilsæt æg,bagepulver sukker, vanille,salt og kaffe.
Ælt dejen til den har en blød konsistens.
Hak chokoladen og alt den hakkede chokolade og nødderne i dejen.
Del dejen i 4 stykker og rul dem til en pølse.
Bag dem i ovnen på bagepapir i 15 minutter.
Tag dem ud af ovnen og skær dem over diagonalt i stykker på 1 cm.
Bag dem yderligere i ca. 25 minutter til de er brune - vend dem evt. på bagepladen når de er halvvejs.
Opbevares i tætsluttende dåse.
Ca. 40 stk
50 g mandler
30 g pistacienødder
125 g mel
1 sammenpiske æg
1 knivspids bagepulver
125 g sukker
1 tsk vanillesukker
1 knivspids salt
1 spsk frysetørret kaffe
50 g mørk chokolade
Varm ovnen op til 190 grader.
Rist mandler og pistaciekerner på bagepapir til de er let gyldne.Hak nødderne groft.
Læg melet i en skål og tilsæt æg,bagepulver sukker, vanille,salt og kaffe.
Ælt dejen til den har en blød konsistens.
Hak chokoladen og alt den hakkede chokolade og nødderne i dejen.
Del dejen i 4 stykker og rul dem til en pølse.
Bag dem i ovnen på bagepapir i 15 minutter.
Tag dem ud af ovnen og skær dem over diagonalt i stykker på 1 cm.
Bag dem yderligere i ca. 25 minutter til de er brune - vend dem evt. på bagepladen når de er halvvejs.
Opbevares i tætsluttende dåse.
Abonner på:
Opslag (Atom)