De her tempurastegte fiskefiletter er det tætteste jeg kommer på min barndoms fiskepinde.
Jeg ved godt at det er mærkeligt at sammenligne en meget lækker hjemmefanget fiskefilet med barndommens fiskepinde, men der er altså noget om snakken.
Fiskefiletterne dyppet i tempuradej og friturestegt i olie, giver altså lige med det samme minder om de her fiskepinde - som jo slet ikke var som dem man kan få idag - jeg gætter på at det var en slags tempuradej de var dækket af.
De var virkelig delikate og det er bestemt ikke sidste gang jeg laver dem - nu begynder der jo også nok snart at komme friske fisk med hjem igen, når min mand tager ud og dykker.
Nå men opskriften har jeg fundet i Hermans aftensmad og den kommer her:
500 g fiskefilet
100 g hvedemel
1 spsk bagepulver
½ tsk salt
1 dl koldt vand
4 isterninger
olie til friturestegning
Skær fisken i aflange stykker.
Bland mel og bagepulver, tilsæt salt og tilsæt vand lidt efter lidt, men pisk ikke for hårdt. Tilsæt isterningerne og lad dem smelte en smule ud i dejen.Rør forsigtigt i dejen til isen er smeltet.
Varm olien op i en gryde, til den syder omkring en tændstik.
Vend fiskestykkerne i dejen lidt ad gangen og friter dem gyldne og sprøde. Tag fiskene op af gryden og lad dem dryppe af på fedtsugende papir - krydr med salt.