onsdag den 12. november 2014

Spaghetti med kødboller i tomatsauce

Forleden dag fik jeg lavet en rigtig dejlig version af spaghetti og kødboller - eller lady og vagabondens yndlingsspise....


Til kødbollerne:
500 g hakket kalvekød
100 g blødt hvedebrød
50 g parmesanost
4 æg
3 spsk rasp
Lidt revet muskatnød
ca. 1/2 dl mælk
Salt og peber
mel til at rulle bollerne i


Tomatsauce:
1 lille løg i tern
2 fed hvisløg
½ dl rødvin
2 dåser flåede tomater
1 stor håndfuld frisk basilikum
1 spsk sød chilisauce
1 tsk sukker
salt og peber


Bland alle ingredienserne til kødfarsen og laden stå i køleskabet og trække i ca. ½ time.

Svits løgene og hvidløgene i lidt olie til de er blevet klare. Tilsæt rødvin og lad det stå og simre i et par minutter.

Tilsæt de flåede tomater og resten af ingedienserne og lad saucen stå og simre i ca.½ time.

Imens formes kødfarsen til små runde boller som rulles i mel. Steg dem i en blanding af smør og olie til de er gyldent brune.

Kog imens pasta efter anvisning på pakken.

Læg pastaen i et stor fad og fordel tomatsaucen og kødboller over - pynt med frisk basilikum.