lørdag den 12. november 2011

Asparges, Tigerrejer og dadler

Til min datters og min fælles føselsdag serverede jeg denne forret:

Asparges med serranoskinke og gremolata
Dadler i bacon med hakkede pistacienødder
Marinerede tigerrejer med aioli

Forretten skulle være børnevenlig, da vi har mange børn i familien - og det vil jeg også vove t påstå at den blev....den smagte i hvert fald fantastisk!

Asparges
1 bundt friske grønne asparges
1 pakke serranoskinke skåret i  mindre stykker

100 g parmesan
1 bundt bredblade persille
1 øko citron
1 spsk olie
3 spsk revet parmesan ost

 

Tænd ovnen på 200 grader
Skyl og bræk enderne af de grønne asparges og skær parmesan i store tern.
Læg en skive serranoskinke på et spækbræt, knæk en asparges og læg de to halvdele og et stykke parmesan oven på. Rul skinken omkring. Læg de små ruller på en bageplade med bagepapir. Dryp med olie og bag dem i 10 minutter i ovnen.
Skyl persillen og hak den fint.
Riv skal af citronen og pres saft af den halve citron. Bland citronskal og -saft og olivenolie sammen med hakket persille og revet parmesan. Krydr derefter med salt og peber.
Hæld persilledressingen over de færdige aspargesruller.



1 pakke dadler - uden sten

1pakke bacon i mindre stykker

1 lille håndfuld pistaciekerner usaltede


Læg bacon om dadlerne og drys med fint hakkede pistaciekerner.

Læg dadlerne på bagepapir og bag i ovnen til de er gyldne.



Hvidløgsmarinerede tigerrejer:

500 g tigerrejer

½ dl olie

2 fed hvidløg

1 spsk sødchilisauce

saften fra ½ citron

sal og peber


Marinaden blandes sammen og rejere vendes i og trækker - gerne flere timer i marinaden.


Lige inden servering steges rejerne i marinaden til de er lyserøde.



Aioli:

2 pastauriseret æggeblommer

rapsolie - ved ikke lige hvor meget der skal til..

1 presset fed hvidløg

lidt salt



Æggeblommen blandes med salt og hvidløg.


Olien piskes i æggemassen i en tynd stråle indtil massen har fået konsistens som mayonaise.





Anret på lidt feldsalat og sever aioli til....