Min yngste havde i flere dag været "kagesulten" og vi blev derfor enige om at lave denne dejlige sommer kage me dhindbær fra haven og en god kage creme...
Kagen er selvkomponeret, da Mille var helt syg for at få kagecreme (hun siger, at hun kan spise en hel gryde med kagecreme alene, hvis hun fik lov), så vi måtte finde på en måde at kombinere hendes ønske med en let sommerkage...
150 g smeltet smør
½ dl mælk
3 æg
250 g sukker
270 g mel
1 spsk vaniliiesukker
2 tsk bagepulver
200 g hindbær (kan sagtens være frosne)
½ dl sukker
Kagecreme:
½ liter mælk
2 æg
50 g sukker
40 g mel
2 tsk vanilliesukker
Glasur:
150 g flormelis
3 - 4 spsk hindbærsaft
Hindbærrene drysses med sukker og står og trækker.
Æg og sukker piskes hvidt og luftigt. Vanilliesukkeret tilsættes.
Fedstoffet smeltes og mælken tilsættes.
Fedtstoffet tilsættes til æggemassen og mel og og bagepulver piskes i.
Dejen hældes i en smurt bradepande.
Saften fra hindbærrene sies fra og hindbærren "ploppes" i kagedejen lidt hist og pist, så der er bær fordelt i hele kagen.
Kagen bages på midterse rille i ovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter til den lige akkurat er fast.
Imens laves kagecremen.
Mælk, æg, sukker og mel piskes godt sammen, så der ikke er nogen klumper tilbage.
Varmes over lavt blus imens der piskes hele tiden til cremen tykner. Når cremen er tyk tilsættes vanillien og det hele koger i gennem i 1 minuts tid.
Når kagen er bagt tages den ud af ovnen og der laves huller i kagen med en gaffel.
Cremene fordeles over kagen og sættes tilbage i ovene i ca. 15 minutter og cremen bages.
Glasurene røres af flormelisen og hindbærsaft til den har en god fast konsistens.
Når kagen er fædig stilles den til afkøling og når den er helt afkølet, lægges der glasur på.
Kagen kan serveres med flødeskum til, men det er ikke et must......
fredag den 5. august 2011
Tuntærte
Den her opskrift har jeg haft i maaange år og lavet et utal af gange, fordi den bare smager så godt og er nem, hurtig og dejlig..
Den smager dejligt både varm og kold, så rester fra aftensmaden kan sagtens bruges til frokost næste dag.
Dej:
100 g koldt smør
125 g hvedemel
50 g revet ost
1/4 tsk salt
Fyld:
1 dåse tun i vand
1 porrer eller 3 forårsløg i tynde ringe
100 g revet ost
2 æg
1½ dl creme fraiche
2 tsk hvedemel
1 tsk basilikum
1 tsk tørret dild
lidt salt
peber
Smørret smuldres i melet.
Ost og salt blandes i og dejen samles - brug evt. lidt koldt vand, hvis den ikke vil samles helt.
Stil dejen tildækket i køleskabet i minimum ½ time.
Tryk dejen ud i et smurt fad og lad dejen gå lidt op ad formens sider.
Prik bunden med en gaffel og forbag den midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Imens hældes tunen til afdrypning. Den afdryppede tun skilles med en gaffel og tilsættes porrer, ost, æg, creme fraiche, mel og krydderier. Det hele blandes godt.
Fyldet fordeles i den forbagte bund og tærten sættes i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter til tærten er gylden.
Spises sammen med en god salat.
Den smager dejligt både varm og kold, så rester fra aftensmaden kan sagtens bruges til frokost næste dag.
Dej:
100 g koldt smør
125 g hvedemel
50 g revet ost
1/4 tsk salt
Fyld:
1 dåse tun i vand
1 porrer eller 3 forårsløg i tynde ringe
100 g revet ost
2 æg
1½ dl creme fraiche
2 tsk hvedemel
1 tsk basilikum
1 tsk tørret dild
lidt salt
peber
Smørret smuldres i melet.
Ost og salt blandes i og dejen samles - brug evt. lidt koldt vand, hvis den ikke vil samles helt.
Stil dejen tildækket i køleskabet i minimum ½ time.
Tryk dejen ud i et smurt fad og lad dejen gå lidt op ad formens sider.
Prik bunden med en gaffel og forbag den midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Imens hældes tunen til afdrypning. Den afdryppede tun skilles med en gaffel og tilsættes porrer, ost, æg, creme fraiche, mel og krydderier. Det hele blandes godt.
Fyldet fordeles i den forbagte bund og tærten sættes i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter til tærten er gylden.
Spises sammen med en god salat.
Abonner på:
Opslag (Atom)