onsdag den 2. marts 2011

Langtidsstegte herregårdskoteletter

Jeg har haft disse store koteletter liggende i fryseren i et stykke tid og har ikke rigtig vidst hvad jeg skulle stille op med dem - så fik jeg den ide, at de måske kunne langtidssteges, så det har jeg prøvet at gøre sådan her...

5 herregårdskoteletter
lidt hvedemel
4 stænger blegselleri
2 stoer gulerødder
1 persille rod
1 stort løg
1 dåse hakkede flåede¨tomater
1 dl vand
1 dl hvidvin
1 tsk sukker
2 fed hvidløg
lidt fedtstof
2 hviste timian
1 hvist rosmarin
2 maggitern
salt og peber
1 dl fløde

Tilbehør
kogte ris

Grøntsagerne skæres i små tern og sauteres i lidt fedstof på en pande.

Grøntsagerne tages af panden og koteletterne, som er vendt i hvedmelet brunes i lidt fedstof på panden.

Koteletterne lægges i et smurt ovnfast fad og dækkes med de sauterede grøntsager, hakkede tomater, hvidvin og vand.

Maggiternene smuldres ud over grøntsagerne og der drysses med salt, sukker og peber.

Timinan og rosmarinkvistene stikkes ned mellem koteletterne.

Fadet sættes midt i ovnen og steger ved 150 grader i 2½ time. Når der er en ½ time tilbage tilsættes fløden, som varmer med i den sidste halve time.

Køddet bliver dejligt mørt og lige til at skille fra hinanden med gaflen - uhmmm...

Serveres med kogte ris og evt. gremolata Se opskrift under tilbehør


Rodfrugtsuppe

Min ældste datters opskrift på rodfrugtsuppe ser sådan her ud.....

1 stor gulerødder
1 stor persillerødder
1 pastinakker
4 jorskokker
5 mellemstore kartofler
½  knoldselleri
1 porrer
1 løg
1 liter hønseboullion
1 dl fløde

Tilbehør
ristet bacon
creme fraiche
hakket persille
noget godt flute

Alle rodfrugterne skrælles og skæres i mindre tern.

Koges møre i hønseboullionen og blendes når de er helt møre.

Fløden tilsættes og suppen smages til med salt og peber.

Servereres med en klat creme fraiche, ristede bacontern, hakket persille og flutes eller evt. hvidløgsbrød.

............. En fremragende sund suppe................