onsdag den 13. marts 2013

Thomas Rodes stenalderbrød

Ja så blev det min tur til at afprøve det nok så omtalte stenalderbrød - ikke fordi jeg overhovedet gør det i stenalderkost, men fordi, jeg blev nødt til at finde ud af, hvad det var for et brød alle snakkede om og så fordi, det jo altid kan bruges som variation i den kost man nu ellers spiser.

Jeg brugte:

100 g græskarkerner
100 g solsikke kerner
100 g hørfrø
100 g sesamfrø
150 g mandler (opskriften siger 100 men jeg havde ikke nogen valnødder)
50 g hasselnødder (istedet for valnødder - der skulle have været 100 g valnødder i)
½ dl rapsolie (opskriften siger 1 dl olie)
2 tsk salt - næste gang vil bruge fint salt istedet for groft...
5 æg


Alle ingredienser røres sammen til en klistret masse, der hældes i en brødform beklædt med bagepapir.

Bages i ovnen ved 160 grader i 1 time.

og voila!...........

Et stenalderbrød, der ligner alle de andres!

Smagen er henad rugbrød med ekstremt mange kerner i - rugen kan man selvfølgelig ikke smage, da den ikke er i, men et godt bud på en variation til brød og knækbrød og til en snack til at stille sulten mellem måltiderne.