søndag den 11. maj 2014

Hindbær og nutellasnappere

Forleden dag blev jeg inspireret til at lave disse dejlige snappere - den opskrift jeg fandt var vist en del sundere end den her, men det kan man jo selv styre alt efter hvilket mel og fyld man putter i....

Opskriften fandt jeg her...Tildemad.blogspot.com

Du skal bruge:
50 g gær
4 dl mælk
2 æg
200 g smør
1 tsk salt
1 spsk sukker
900 g hvedemel 
hindbærsyltetøj og nutella
1 æg til pensling 
perlesukker


Mælk og smør opvarmes i en gryde indtil det er lunkent -  gæren røres ud heri.
Mel, sukker og salt æltes i dejen. 

Derefter tilsættes æggene et ad gangen og dejen æltes indtil den er glat og smidig. 

Dejen deles i to lige store dele. Drys lidt mel ud på bordpladen og rul den ene del ud til en firkant på 30 x
50 cm. 
Hindbærsyltetøjet fordeles ud på den ene halvdel af dejen, hvorefter dejen foldes sammen ind over syltetøjet.
Der pensles nu med æg og drysses med perlesukker, men giv lige dejen et lille klap så de små sukkerkorn
hænger fast. 

Skær dejen i lange strimler, du bestemmer selv tykkelsen. Hvert stykke snos som en spiral
og lægges på en bageplade med papir. 

Dette gentages for den anden halvdel af dejen - der smøres bare nutella på istedet for.

Snapperne hæver i 30 minutters tid og bages herefter i 12-14 minutter ved 200 grader.