mandag den 20. maj 2013

Salat med oksekød persille og feta

Den her oksekødssalat lavede jeg på min datters 15 års fødselsdag. Hun skulle til aftentræning (håndbold) og skulle derfor have noget let - men alligevel festlig og dejlig mad.

Jeg faldt over den her opskrift på www. saesonforgodsmag.dk 

Det er en virkelig vellykket salat og vi er i familien enige om, at den skal vi have mange gange endnu...

Til 4 personer
150 g quinoa
Grøntsagsbouillon til kogning
2 oksebøffer
Salt og peber
1 stort bundt bredbladet persille
1 rødløg
1 agurk
100 g fetaost

Vinaigrette
1 spsk. citronsaft
1 spsk. sød sennep
3 spsk. rapsolie
2 tsk. flyende honning


Skyl quinoa og kog den i bouillonen som angivet på emballagen og afkøl.

Krydr bøfferne med salt og peber og steg dem på en grillpande i ca. 3 minutter på hver side, afhængig af tykkelse og hvor rødt du kan lide kødet.

Pluk bladene af persillestilkene og skyl dem godt og dup dem tørre i et rent viskestykker.

Skær løget i tynde både. 

Skær agurken i små tern. 

Vend quinoa med persille, løg og agurk.

Anret på et fad med kød skåret i skiver. Smuldr fetaost over.

Ryst ingredienserne til dressingen sammen og dryp over salaten.

- Et herligt let festmåltid.....