Den her pavlova lavede jeg forleden, da vi skulle have gæster - uhmm det smager bare dejligt her når det er sommer og med friske jordbær....
4 æggehvider
En lille smule salt
250 g sukker - jeg brugte 125 g rørsukker og 125 g flormelis - så bliver den gylden
1 stor tsk majsstivelse
1 tsk vanille
1 tsk eddike
1/4 l piskefløde
200g friske jordbær
lidt sukker
100 g mørk chokolade i spåner
ekstra jordbær til pynt
Varm ovnen op til 140 grader.
Tegn en cirkel på et bagepapir - 15 - 20 cm i diameter.
Pisk æggehviderne med salt til hviderne er stive. Piskrørsukker og flormelis i lidt ad gangen til massen bliver blank og sej.
Drys majsstivelse og vanille over og fold derefter eddiken forsigtigt ind i massen.
Fordel marengsmassen i cirklen på bagepapiret - lav en lille fordybning i midten. Bag den i 75 minutter, sluk så for ovnen og lad marengsen stå i ovnene og køle helt af.
Pisk fløden til skum. Blend jordbær med lidt sukker til en ensartet masse. Fold jordbærmassen i flødeskummet.
Pynt marengsen med jordbærskum, chokoladespåner og friske jordbær.
Man kan også servere vanille is til ved siden af ........
.