søndag den 16. juni 2013

Pavlova med jordbærskum og chokolade

Den her pavlova lavede jeg forleden, da vi skulle have gæster - uhmm det smager bare dejligt her når det er sommer og med friske jordbær....

4 æggehvider
En lille smule salt
250 g sukker - jeg brugte 125 g rørsukker og 125 g flormelis - så bliver den gylden
1 stor tsk majsstivelse
1 tsk vanille
1 tsk eddike

1/4 l piskefløde
200g friske jordbær
lidt sukker
100 g mørk chokolade i spåner

ekstra jordbær til pynt

Varm ovnen op til 140 grader.

Tegn en cirkel på et bagepapir - 15 - 20 cm i diameter.

Pisk æggehviderne med salt til hviderne er stive. Piskrørsukker og  flormelis i lidt ad gangen til massen bliver blank og sej.

Drys majsstivelse og vanille over og fold derefter eddiken forsigtigt ind i massen.

Fordel marengsmassen i cirklen på bagepapiret - lav en lille fordybning i midten. Bag den i 75 minutter, sluk så for ovnen og lad marengsen stå i ovnene og køle helt af.

Pisk fløden til skum. Blend jordbær med lidt sukker til en ensartet masse. Fold jordbærmassen i flødeskummet.

Pynt marengsen med jordbærskum, chokoladespåner og friske jordbær.

Man kan også servere vanille is til ved siden af ........
.