tirsdag den 28. juli 2015

Olgas sommerkage med bær

Den er kage er jeg blevet inspireret til af en opskrift som findes flere steder på nettet, den hedder morfars sommer kage. Jeg har bare raffineret den lidt og lavet en luksus udgave med marcipan og chokolade og mascarpone - så derfor Olgas sommerkage....

Du skal bruge;
400 g smør
400 g sukker
150 g marcipan
7 æggeblommer
4 dl mælk
270 g mel
5½ tsk. bagepulver

100 g chokoladeknapper

5 æggehvider
300 g sukker
3 tsk. vaniljesukker
100 g makroner

5 dl piskefløde
1 tsk. vanilliesukker
225 g mascarpone

Friske bær

Smelt smørret i en gryde og tilsæt sukker og pisk det godt sammen. Tilsæt æggeblommer, mælk, mel og bagepulver og pisk det sammen til en let flydende masse. Riv marcipanen og vend den i dejen. Kom dejen i en bradepande beklædt med bagepapir. Den virker meget flydende, men det er sådan den skal være.

Bag den ved 180 grader i ca. 20 min, eller til den er flot lysebrun.

Drys chokoladeknapper ud over den halvbagte bund.

Pisk æggehvider til de er stive. Tilsæt sukker, vaniljesukker og knuste makroner og rør det sammen til en masse. Kom massen over kagebunden og bag den yderligere 25-30 min. ved 180 grader.

Når kagen er kold mases/presses den sammen evt. ved at bruge en anden bageplade til at presse den sammen med, så den bliver jævn og flad.

Pisk fløde stift og tilsæt vaniljesukker og vend forsigtigt mascarponen i. Smør blandingen ud over kagen, og pynt med friske bær.