En dejlig småkage til kaffen......
Opskriften er inspireret fra DanSukkers hjemmeside
ca. 40 stk
225 g smør
3 3/4 dl hvedemel
4 tsk vanille
3/4 dl fløde
Fyld
200 g hasselnødder
1 1/2 dl Lyst Muscovadorørsukker
1 æggehvide
2 tsk vand
1 spsk stuetempereret smør
Bland smør, mel og vaniljesukker sammen til en grynet masse. Tilsæt fløden, og saml dejen
hurtigt.
Læg dejen i en plasticpose, og lad den hvile i køleskabet i en halv time, gerne natten over.
Mal nødderne, og bland dem med sukkeret, æggehviden og vandet, og rør, til dejen er jævn. Tilsæt smørret.
Rul dejen ud på et stykke bagepapir til en størrelse på ca. 30 x 50 cm. Læg fyldet ovenpå.
Fold dejen ved hjælp af papiret, så den ligger dobbelt.
Skær først dejpladen igennem på langs og skær derefter strimler på en centimeters tykkelse, som lægges på en bageplade med bagepapir.
Bages midt i ovnen ved 225° i ca. 12 minutter til de er gyldne. Lad dem køle af på pladen.
mandag den 3. juni 2013
søndag den 2. juni 2013
Kylling på grill marineret i citron, honning og timian
Jeg elsker kylling på grill og elsker at lave forskellige marinader.
Denne gang blev det til en citronmarinade...der giver et frisk pust og en yderst dejlig smag til kyllingen....
Du skal bruge:
reven skal af en usprøjtet citron
saften af en citron
1½ spsk rapsolie
1 stort fed hvidløg
1 dusk frisk timian
10 store blade citronmelisse
1 spsk honning
salt og peber
Kyllingestykker med skind til det antal personer der spiser med..
Bland alle ingredienserne til marinaden sammen og fordel den over kyllingen - gerne et par timer inden den skal grilles og put kyllingstykkerne i en pose så marianden rigtig kan trænge ind i kødet.
Grill kyllingestykkerne til de er gyldne og kyllingen er gennemstegt - minimum ½ time tager det på vores grill....
Denne gang serverede jeg med små kartofler, hjemmelavet agurkesalat og en grøn salat.
Denne gang blev det til en citronmarinade...der giver et frisk pust og en yderst dejlig smag til kyllingen....
Du skal bruge:
reven skal af en usprøjtet citron
saften af en citron
1½ spsk rapsolie
1 stort fed hvidløg
1 dusk frisk timian
10 store blade citronmelisse
1 spsk honning
salt og peber
Kyllingestykker med skind til det antal personer der spiser med..
Bland alle ingredienserne til marinaden sammen og fordel den over kyllingen - gerne et par timer inden den skal grilles og put kyllingstykkerne i en pose så marianden rigtig kan trænge ind i kødet.
Grill kyllingestykkerne til de er gyldne og kyllingen er gennemstegt - minimum ½ time tager det på vores grill....
Denne gang serverede jeg med små kartofler, hjemmelavet agurkesalat og en grøn salat.
lørdag den 1. juni 2013
Kyllingefilet med fyld - pakket i bacon
De sidste par dages dejlige sommeragtige vejr har også betydet brug af grillen.
En af dagene blev det til de her kyllinger i svøb....
til 4 personer
3 store kyllingefileter skåret i halve
6 tsk pikantost
semidried tomater
bacon i skiver
salt og peber
Skær kyllingefileterne i 2 stykker.
Lav en lomme i hver af stykkerne.
Læg 1 tsk pikantost i hver og et par semidriede tomater.
Kryder stykkerne med salt og peber - brug evt hvidløgssalt.
Rul baconstrimeler om hver af stykkerne - jeg brugte 1½ skive til hver.
Grill kyllingestykkerne til de er brune og stegt inden i og sprøde udenpå.
Jeg serverede nye kartofler (fra Mallorca), broccolisalat og peberfrugtstrimler til.
En af dagene blev det til de her kyllinger i svøb....
til 4 personer
3 store kyllingefileter skåret i halve
6 tsk pikantost
semidried tomater
bacon i skiver
salt og peber
Skær kyllingefileterne i 2 stykker.
Lav en lomme i hver af stykkerne.
Læg 1 tsk pikantost i hver og et par semidriede tomater.
Kryder stykkerne med salt og peber - brug evt hvidløgssalt.
Rul baconstrimeler om hver af stykkerne - jeg brugte 1½ skive til hver.
Grill kyllingestykkerne til de er brune og stegt inden i og sprøde udenpå.
Jeg serverede nye kartofler (fra Mallorca), broccolisalat og peberfrugtstrimler til.
fredag den 31. maj 2013
Fritata # 2
Det her er en videreudvikling af en fritata jeg lavede en gang sidste år - denne gang er den ikke kun til picnic - hvilket den dog sagtens kan bruges til, men til aftensmad...
1 squash
1 squash
3 forårsløg i tynde skiver
1 tsk olivenolie
500 g kogte, kolde kartofler
5 æg
40 g friskreven parmesanost
100 g revet ost
1½ dl mælk - halvt mælk og halvt fløde
1 tsk salt
1 pakke skinketern
1 stor snackpeber i tern
1 fed hvidløg
1 pakke skinketern
1 stor snackpeber i tern
1 fed hvidløg
peber
evt. lidt friskreven parmesanost til pynt
Riv squashen på råkostjernet. Rens forårsløg og skær dem i tynde skiver. Skær peberfrugten i små tern.
Svits hvidløg, squash, forårsløg og peberfrugt i 1 tsk olivenolie på en pande 3-5 min., til det er blødt, men ikke har taget særlig farve.
Skær kartoflerne i tynde skiver.
Æg, parmesanost, mælk, salt og peber piskes sammen.
Læg et lag kartofler i en lille bradepande beklædt med bagepapir. Læg derefter et lag af de svitsede grøntsager og drys med skinketern og hæld 1/3 af æggemassen over - gentag denne lagdeling igen og hæld endnu 1/3 af æggemassen over. Slut af med et lag kartofler og den sidste 1/3 af æggemassen og drys med ost.
Fritataen bages i ca. 30 - 40 minutter til den er fast og gennembagt.
Læg et lag kartofler i en lille bradepande beklædt med bagepapir. Læg derefter et lag af de svitsede grøntsager og drys med skinketern og hæld 1/3 af æggemassen over - gentag denne lagdeling igen og hæld endnu 1/3 af æggemassen over. Slut af med et lag kartofler og den sidste 1/3 af æggemassen og drys med ost.
Fritataen bages i ca. 30 - 40 minutter til den er fast og gennembagt.
mandag den 27. maj 2013
Gulerodsbrud #2
Forleden havde min gode veninde Doris lavet gulerodsbrud til at tage med på camping. Jeg blev ret inspireret af dem og blev nødt til at lave nogle her til aften til pigernes madpakker - jeg ved ikke om det er efter samme opskrift, men de her belv i hvert fald skønne...
Til ca 25 brud skal du bruge:
5 dl lunkent vand
50 g gær
5 mellemstore gulerødder
en stor håndfuld solsikkekerner - eller andre kerner
3 æg
3 spsk honning
1½ tsk groft salt
½ dl rapsolie
ca. 1 kg hvedemel
Opløs gæren i det lunkne vand, tilsæt groftrevne gulerødder, solsikkekerner, æg, honning og salt.
ca. 1 kg hvedemel
Opløs gæren i det lunkne vand, tilsæt groftrevne gulerødder, solsikkekerner, æg, honning og salt.
Rør mel i lidt af gangen til du ikke kan røre mere og dejen begynder at slippe skålens kanter. - det er ikke sikkert at det hle kg mel bliver brugt....
Stil dejen til hævning ca. i ½ time.
Efter hævning sættes dejen på bageplader i små klumper - husk afstand - de bliver større ved anden hævning.
De skal ikke formes, nærmere være ujævne klatter.
Lad dem efterhæve i 45 minutter.
torsdag den 23. maj 2013
Mini calzoner
En dejlig variant af pizza - og fantisk at have med i madpakken....
Dej:
50 g gær
3 dl lunkent vand
3 spsk olie
½ tsk salt
450 g mel
Gæren røres ud i det lunkne vand. Olie og salt tilsættes. Melet æltes i til dejen ikke klistrer på fingrene mere.
Hæver i min. ½ time, men gerne den tid det tager, at hæve til dobbelt størrelse.
Tomatsauce
1 fint hakket løg
1 stort fed hvidløg
lidt olie
1 dåse hakkede flåede tomater
1 tsk oregano
1 tsk basilikum
1 maggiterning
peber
½ tsk sukker
Løget og hvidløget svitses i olien til de er gennemsigtige. De hakkede tomater tlsættes sammen med maggiterningen og krydderierne. Det hele simrer i ca. 15 min.
Fyld
200 g skinkestrimler
tomatsauce
revet ost
Når dejen er hævet, deles den i 20 "boller som hver rulles flade.
På den ene halvdel af den udrullede dej placeres fyldet - lidt tomatsauce lidt skinke og lidt ost - endelig ikke helt ud til kanten...
Den ubrugte del af dejfladen foldes over fyldet og den trykkes godt sammen i kanterne - evt. rulleskanten sammen.
Bages i en varm ovn - ved 250 grader i ca. 20 minutter til minipizzaerne er gyldne.
Serveres med en god salat eller grøntsager i stænger...
Dej:
50 g gær
3 dl lunkent vand
3 spsk olie
½ tsk salt
450 g mel
Gæren røres ud i det lunkne vand. Olie og salt tilsættes. Melet æltes i til dejen ikke klistrer på fingrene mere.
Hæver i min. ½ time, men gerne den tid det tager, at hæve til dobbelt størrelse.
Tomatsauce
1 fint hakket løg
1 stort fed hvidløg
lidt olie
1 dåse hakkede flåede tomater
1 tsk oregano
1 tsk basilikum
1 maggiterning
peber
½ tsk sukker
Løget og hvidløget svitses i olien til de er gennemsigtige. De hakkede tomater tlsættes sammen med maggiterningen og krydderierne. Det hele simrer i ca. 15 min.
Fyld
200 g skinkestrimler
tomatsauce
revet ost
Når dejen er hævet, deles den i 20 "boller som hver rulles flade.
På den ene halvdel af den udrullede dej placeres fyldet - lidt tomatsauce lidt skinke og lidt ost - endelig ikke helt ud til kanten...
Den ubrugte del af dejfladen foldes over fyldet og den trykkes godt sammen i kanterne - evt. rulleskanten sammen.
Bages i en varm ovn - ved 250 grader i ca. 20 minutter til minipizzaerne er gyldne.
Serveres med en god salat eller grøntsager i stænger...
tirsdag den 21. maj 2013
Græsk farsbrød
Græsk farsbrød er også en af de retter jeg har haft lavet gennem mange år - og opskriften stammer fra de gamle Karolinebøger.....bare tilpasset min måde at gøre det på ........
4 Portioner
1 dl løse ris
1½ dl vand
½ tsk groft salt
4 Portioner
1 dl løse ris
1½ dl vand
½ tsk groft salt
- eller alternativt en rest ris fra dagen før......
500g hakket svinekød
1 æg
1 dl mælk
500g hakket svinekød
1 æg
1 dl mælk
1 stort fed hvidløg
1 lille fint hakket løg
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
Fyld
1 stor dusk hakket frisk persille
100 g fetaost
Kom risene i kogende vand med salt. Rør rundt til vandet atter kommer i kog. Læg låg på og kog risene ved svag varme ca. 12 min. Tag gryden fra varmen og lad den stå endnu ca. 12 min.
Rør kød, æg, mælk, løg, hvidløg og krydderier til en fars. Tilsæt de kogte, let afkølede ris.
Klip eller hak persillen fint.
Bland persille og fetaosten - brug en gaffel til at mose fetaen med.
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
Fyld
1 stor dusk hakket frisk persille
100 g fetaost
Kom risene i kogende vand med salt. Rør rundt til vandet atter kommer i kog. Læg låg på og kog risene ved svag varme ca. 12 min. Tag gryden fra varmen og lad den stå endnu ca. 12 min.
Rør kød, æg, mælk, løg, hvidløg og krydderier til en fars. Tilsæt de kogte, let afkølede ris.
Klip eller hak persillen fint.
Bland persille og fetaosten - brug en gaffel til at mose fetaen med.
Smør et ovnfast fad, og læg fars og fyld lagvis, så det danner et lille brød. Begynd og slut med et lag fars.
Bag farsbrødet midt i ovnen ved 200 grader i 45 -minutter til 1 time
Serveres evt. med kartoffelbåde, Tzaziki og en god salat.
Serveres evt. med kartoffelbåde, Tzaziki og en god salat.
Abonner på:
Opslag (Atom)