Den her banankage er bagt efter den klassiske Karoline opskrift. Jeg har dog i stedet for at bage den i en rugbrødsform/kageform bagt den i bradepande og skåret chokolade i tern og puttet i kagen istedet for at lægge smeltet chokolade over kagen.
Til 1 bradepande brugte jeg:
6 æg
340 g sukker
4 tsk vaniljesukker
250 g hvedemel
2 tsk bagepulver
200 g smeltet, afkølet smør
4 mosede bananer
4 tsk vaniljesukker
250 g hvedemel
2 tsk bagepulver
200 g smeltet, afkølet smør
4 mosede bananer
200 g mørk chokolade i tern
Bland mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i dejen, skiftevis med smørret.
Vend de mosede bananer og chokoladetern i.
Hæld dejen i en smurt bradepande (30 x 40 cm) og bag kagen nederst i ovnen ved 175 grader i ca. 45 minutter - brug en kødnål til at afgøre om kagen er bagt inden i - hvis der er dej på skal den have mere, hvis der ikke er noget der hænger på, er den færdig.
Jeg kan godt lide når den er lidt snasket, derfor har jeg puttet så mange banener i - hvis man vil have den mindre snasket kan man putte færre bananer i.
den er bare super lækker
SvarSletJa ikke? ;-)
SvarSletHej Olga.
SvarSletSuper lækker opskrift, og rigtig godt billede. Nu bliver jeg jo nødt til at bevæge mig ud i at lave den. :) Men jeg tror dog, at jeg også vil tilføje lidt hvidt chokolade i dejen. Det smager så dejligt i kage.
Er kagen egnet til at fryses ned?
Mvh. Malene
Hej Malene!
SvarSletTak for dine søde ord - det er altid rart med lidt ros ;-)
Du kan sagtens fryse den ned - og ja hvid chokolade kan også bruges - det er jo et spørgsmål om, hvad man er mest til - jeg er mest til det mørke....
Hilsen Olga
Rigtig god og lækker kage
SvarSletHej Helena!
SvarSletTak skal du have - jeg er glad for at du kan lide den..
Hilsen Olga
hejsa :)
SvarSlethvor stor var den bradepande du har brugt til denne opskrift og hæver kagen op... den ser super god ud
Den er 38x26 - invendigt mål - ja den hæver fint ;-)
SvarSletHilsen Olga
Hej Olga.Jeg har lige bagt banankagen,den blev lækker.Kan du ikke lave en madklub på facebook? Jeg vil være den første der melder mig.Så kan vi udveksle gode opskrifter.
SvarSletHej Birtha!
SvarSletDejligt du kunne lide banankagen ;-)
Jeg er desværre ikke på facebook ellers lyder det som en skøn ide med en madklub :-)
Hilsen Olga
Har lige bagt den, den er dejlig nem og smager skønt.
SvarSletSkønt :-)
SvarSletHej Olga , de der rugbrødshapsere har jeg mod på at prøve, kan de fryses, så de stadig er lækre bagefter? Hilsen Lissi
SvarSletHej Lissi!
SvarSletRugbrødshapserne kan sagtens fryses :-)
Hilsen Olga
Hej Olga
SvarSletkan man bruge pastauriseret æg istedet for alm æg eller vil det gå ind og ødelægge noget i kagen? :)
Ja det kan man sagtens - det vil ikke ødelægge noget....
SvarSletHilsen Olga
Hej Olga. Jeg jeg bage den i en stor bradepande? Sådan en der passer til en ovn?
SvarSletHej Olga. Jeg jeg bage den i en stor bradepande? Sådan en der passer til en ovn?
SvarSletDen jeg bagte den i er 38x26 i indvendige mål, - jeg ved ikke hvor stor din bradepande er....
SvarSlet