søndag den 14. april 2013

Banankage med chokoladestykker


Den her banankage er bagt efter den klassiske Karoline opskrift. Jeg har dog i stedet for at bage den i en rugbrødsform/kageform bagt den i bradepande og skåret chokolade i tern og puttet i kagen  istedet for at lægge smeltet chokolade over kagen.

Til 1 bradepande brugte jeg:
6 æg
340 g sukker
4 tsk vaniljesukker
250 g hvedemel
2 tsk bagepulver
200 g smeltet, afkølet smør
4 mosede bananer
200 g mørk chokolade i tern

Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps.

Bland mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i dejen, skiftevis med smørret. 

Vend de mosede bananer og chokoladetern i. 

Hæld dejen i en smurt bradepande (30 x 40 cm) og bag kagen nederst i ovnen ved 175 grader i ca. 45 minutter - brug en kødnål til at afgøre om kagen er bagt inden i - hvis der er dej på skal den have mere, hvis der ikke er noget der hænger på, er den færdig.

Jeg kan godt lide når den er lidt snasket, derfor har jeg puttet så mange banener i - hvis man vil have den mindre snasket kan man putte færre bananer i.









19 kommentarer:

  1. den er bare super lækker

    SvarSlet
  2. Hej Olga.
    Super lækker opskrift, og rigtig godt billede. Nu bliver jeg jo nødt til at bevæge mig ud i at lave den. :) Men jeg tror dog, at jeg også vil tilføje lidt hvidt chokolade i dejen. Det smager så dejligt i kage.
    Er kagen egnet til at fryses ned?
    Mvh. Malene

    SvarSlet
  3. Hej Malene!

    Tak for dine søde ord - det er altid rart med lidt ros ;-)

    Du kan sagtens fryse den ned - og ja hvid chokolade kan også bruges - det er jo et spørgsmål om, hvad man er mest til - jeg er mest til det mørke....

    Hilsen Olga

    SvarSlet
  4. Hej Helena!
    Tak skal du have - jeg er glad for at du kan lide den..

    Hilsen Olga

    SvarSlet
  5. hejsa :)

    hvor stor var den bradepande du har brugt til denne opskrift og hæver kagen op... den ser super god ud

    SvarSlet
  6. Den er 38x26 - invendigt mål - ja den hæver fint ;-)
    Hilsen Olga

    SvarSlet
  7. Hej Olga.Jeg har lige bagt banankagen,den blev lækker.Kan du ikke lave en madklub på facebook? Jeg vil være den første der melder mig.Så kan vi udveksle gode opskrifter.

    SvarSlet
  8. Hej Birtha!
    Dejligt du kunne lide banankagen ;-)

    Jeg er desværre ikke på facebook ellers lyder det som en skøn ide med en madklub :-)

    Hilsen Olga

    SvarSlet
  9. Har lige bagt den, den er dejlig nem og smager skønt.

    SvarSlet
  10. Hej Olga , de der rugbrødshapsere har jeg mod på at prøve, kan de fryses, så de stadig er lækre bagefter? Hilsen Lissi

    SvarSlet
  11. Hej Lissi!

    Rugbrødshapserne kan sagtens fryses :-)

    Hilsen Olga

    SvarSlet
  12. Hej Olga

    kan man bruge pastauriseret æg istedet for alm æg eller vil det gå ind og ødelægge noget i kagen? :)

    SvarSlet
  13. Ja det kan man sagtens - det vil ikke ødelægge noget....

    Hilsen Olga

    SvarSlet
  14. Hej Olga. Jeg jeg bage den i en stor bradepande? Sådan en der passer til en ovn?

    SvarSlet
  15. Hej Olga. Jeg jeg bage den i en stor bradepande? Sådan en der passer til en ovn?

    SvarSlet
  16. Den jeg bagte den i er 38x26 i indvendige mål, - jeg ved ikke hvor stor din bradepande er....

    SvarSlet