søndag den 18. september 2011

Bradepandekage med æbler og kanel

Den her kage er en af dem der bliver lavet hvert efterår - år efter år og gerne flere gange i løbet af æblesæsonen. Den er bare skøn med de sylige æbler og den søde kage - mums...

- og kommentaren fra min kære mand - bager du nu igen?????

Ja det gør jeg, for jeg eeeelsker at bage!

Til en stor bradepande 40 x 26 cm

250 g blødt smør eller margarine
250 g sukker
4 æg
2½ dl mælk
350 g mel
2 tsk vanillesukker
2 tsk bagepulver

2 spsk kanel
4 spsk sukker
750 g skårne æblebåde

Sukkeret røres med det bløde fedstof og æggene piskes i et ad gangen. Vanillesukker, mælk og mel piskes i til dejen er lind og glat.

Æblebådene vendes i sukker og kanel og lægges ned i dejen - hver enkelt båd presses godt ned i dejen. Der er altid noget saft tilbage af sukker, kanel og væde fra æblerne - det hælder jeg ud over kagen.

Bradepanden sættes i ovnen ved 200 grader i 30 minutter - prøv lige med en strikkepind eller lignende om dejen hænger fast - det skal den jo ikke...

Serveres når kagen er afkølet - hvis det skal være ekstra godt med en klat flødeskum...




25 kommentarer:

  1. Halløj Smukke
    Det er da længe siden du har lavet den, sådan ca. 14 dage mon ikke det er tid til den igen.
    hilsen ?? ;-)

    SvarSlet
  2. Hej Olga!
    Kan det passe at der ikke skal noget bagepulver i denne bradepandekage :)

    Venlig hilsen
    Marianne Olsen.

    SvarSlet
  3. Nej det er en forglemmelse - der skal 2 tsk bagepulver i - sorry :-(

    SvarSlet
  4. kan man lave den dagen før den skal bruges ?

    SvarSlet
  5. Ja det kan man sagtens - den holder i op til 1 uge, hvis den er pakket godt ind!

    Hilsen Olga

    SvarSlet
  6. Skønt. Tak for svar : ) Glæder mig til at servere den for mit studiehold i morgen. jeg er normalt ikke i stand til at lave en vellykket rørekage, men jeg er stædig og prøver igen og igen ; )

    SvarSlet
  7. Rigtig god fornøjelse - håber den bliver god :-)

    SvarSlet
  8. Tænk denne opskrift har jeg ledt efter et stykke tid, jeg synes nemlig det er en rigtig god kage.

    SvarSlet
  9. Fedt - godt du fandt den - så må du jo se om den stadig er god ;-)

    Hilsen Olga

    SvarSlet
  10. Vil man også kunne lave den med revet æble og æblestykker ii selve dejen, og stadig med både ovenpå om pynt? Jeg eder nemlig desperat efterven opskrift på sådan en kage som jeg fik engang.

    SvarSlet
  11. Ja det kan jeg ikke se at man ikke skulle kunne - det er da et forsøg værd ;-)

    Hilsen Olga

    SvarSlet
  12. Hej Olga,
    Mums hvor smager den godt! Men kan man fryse den?
    VH Trine

    SvarSlet
  13. Hej Trine - du kan sagtens fryse den - jeg laver ofte selv en større portion og lægger halvdelen i fryseren, det er jo altid rart at have en god kage i fryseren, hvi s der skulle komme uventede gæster;-)

    Hilsen Olga

    SvarSlet
  14. Hej en rigtig lækker kage, men kan man ikke bruge pærer i den istedet? altså en stor pæretærte agtig kage med flædeskum til? mvh Merete

    SvarSlet
  15. Jo det tror jeg sagtens at man kan - det er bare at prøve det:-)
    Hilsen Olga

    SvarSlet
  16. øhhh hvad er flædeskum

    SvarSlet
  17. hej. kan jeg putte havregryn i så den bliver lidt grovere ?

    SvarSlet
  18. Ja det tror da sagtens at du kan, men jeg har ikke selv prøvet det.

    Held og lykke med det!

    Hilsen Olga

    SvarSlet
  19. Hej. Lækker kage. Var dog lidt i tvivl om, hvornår mælken skulle i, for det står der ikke noget om. Tak for opskriften, den vil blive brugt igen ( og igen og igen) :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hov jo, det står der da alligevel, det med mælken.. Helt perfekt :-)

      Slet
  20. Dejligt at du kunne lide den - her hos os er det også en af de gode gengangere ;-)

    Hilsen Olga

    SvarSlet
  21. Har netop nydt din kage sammen med kollegaerne. Og der blev taget mere end et stykke. ...
    Jeg smed næsten 200 g revet marcipan i. Det smagte godt.
    Hilsen Pia

    SvarSlet
  22. Hej Pia!

    Det lyder rigtig lækkert med marcipan i - det er jo ikke at kimse af - jeg eeelsker marcipan....;-)

    Hilsen Olga

    SvarSlet
  23. Fantastisk opskrift, har brugt den gennem 3 år nu og er sikker på at det bliver én mine børn vil efterlyse når de bliver voksne og kommer hjem på besøg hos mor og far. Så tusinde tak for den

    SvarSlet
    Svar
    1. Velbekommen - det er også en af mine yndlingsopskrifter :-)

      Slet