Den her kage er en af dem der bliver lavet hvert efterår - år efter år og gerne flere gange i løbet af æblesæsonen. Den er bare skøn med de sylige æbler og den søde kage - mums...
- og kommentaren fra min kære mand - bager du nu igen?????
Ja det gør jeg, for jeg eeeelsker at bage!
Til en stor bradepande 40 x 26 cm
250 g blødt smør eller margarine
250 g sukker
4 æg
2½ dl mælk
350 g mel
2 tsk vanillesukker
2 tsk bagepulver
2 spsk kanel
4 spsk sukker
750 g skårne æblebåde
Sukkeret røres med det bløde fedstof og æggene piskes i et ad gangen. Vanillesukker, mælk og mel piskes i til dejen er lind og glat.
Æblebådene vendes i sukker og kanel og lægges ned i dejen - hver enkelt båd presses godt ned i dejen. Der er altid noget saft tilbage af sukker, kanel og væde fra æblerne - det hælder jeg ud over kagen.
Bradepanden sættes i ovnen ved 200 grader i 30 minutter - prøv lige med en strikkepind eller lignende om dejen hænger fast - det skal den jo ikke...
Serveres når kagen er afkølet - hvis det skal være ekstra godt med en klat flødeskum...
Halløj Smukke
SvarSletDet er da længe siden du har lavet den, sådan ca. 14 dage mon ikke det er tid til den igen.
hilsen ?? ;-)
Hej Olga!
SvarSletKan det passe at der ikke skal noget bagepulver i denne bradepandekage :)
Venlig hilsen
Marianne Olsen.
Nej det er en forglemmelse - der skal 2 tsk bagepulver i - sorry :-(
SvarSletkan man lave den dagen før den skal bruges ?
SvarSletJa det kan man sagtens - den holder i op til 1 uge, hvis den er pakket godt ind!
SvarSletHilsen Olga
Skønt. Tak for svar : ) Glæder mig til at servere den for mit studiehold i morgen. jeg er normalt ikke i stand til at lave en vellykket rørekage, men jeg er stædig og prøver igen og igen ; )
SvarSletRigtig god fornøjelse - håber den bliver god :-)
SvarSletTænk denne opskrift har jeg ledt efter et stykke tid, jeg synes nemlig det er en rigtig god kage.
SvarSletFedt - godt du fandt den - så må du jo se om den stadig er god ;-)
SvarSletHilsen Olga
Vil man også kunne lave den med revet æble og æblestykker ii selve dejen, og stadig med både ovenpå om pynt? Jeg eder nemlig desperat efterven opskrift på sådan en kage som jeg fik engang.
SvarSletJa det kan jeg ikke se at man ikke skulle kunne - det er da et forsøg værd ;-)
SvarSletHilsen Olga
Hej Olga,
SvarSletMums hvor smager den godt! Men kan man fryse den?
VH Trine
Hej Trine - du kan sagtens fryse den - jeg laver ofte selv en større portion og lægger halvdelen i fryseren, det er jo altid rart at have en god kage i fryseren, hvi s der skulle komme uventede gæster;-)
SvarSletHilsen Olga
Hej en rigtig lækker kage, men kan man ikke bruge pærer i den istedet? altså en stor pæretærte agtig kage med flædeskum til? mvh Merete
SvarSletJo det tror jeg sagtens at man kan - det er bare at prøve det:-)
SvarSletHilsen Olga
øhhh hvad er flædeskum
SvarSlethej. kan jeg putte havregryn i så den bliver lidt grovere ?
SvarSletJa det tror da sagtens at du kan, men jeg har ikke selv prøvet det.
SvarSletHeld og lykke med det!
Hilsen Olga
Hej. Lækker kage. Var dog lidt i tvivl om, hvornår mælken skulle i, for det står der ikke noget om. Tak for opskriften, den vil blive brugt igen ( og igen og igen) :-)
SvarSletHov jo, det står der da alligevel, det med mælken.. Helt perfekt :-)
SletDejligt at du kunne lide den - her hos os er det også en af de gode gengangere ;-)
SvarSletHilsen Olga
Har netop nydt din kage sammen med kollegaerne. Og der blev taget mere end et stykke. ...
SvarSletJeg smed næsten 200 g revet marcipan i. Det smagte godt.
Hilsen Pia
Hej Pia!
SvarSletDet lyder rigtig lækkert med marcipan i - det er jo ikke at kimse af - jeg eeelsker marcipan....;-)
Hilsen Olga
Fantastisk opskrift, har brugt den gennem 3 år nu og er sikker på at det bliver én mine børn vil efterlyse når de bliver voksne og kommer hjem på besøg hos mor og far. Så tusinde tak for den
SvarSletVelbekommen - det er også en af mine yndlingsopskrifter :-)
SletSjovt når jeg har bagt den kan ikke holde 1 uge den er væk på 1 Elle 2 dage
SvarSlet