Den her opskrift har jeg haft og brugt i mange år - nu bliver den delt her på bloggen....
4 æg
370 g sukker
4 tsk vanillesukker
100 g mel
1 stor knivspids bagepulver
1 knivspids fint salt
4 spsk kakao
150 smeltet smør
75 hakkede hasselnødder
75 g hakkede mandler
Æg og sukker piskes hvidt og luftigt. Smørret smeltes og vendes i æggemassen. Mel, bagepulver kakao, vanille og salt vendes efterfølgende i og til sidst de hakkede nødder og mandler.
Dejen hældes i em smurt bageform og bages midt i ovnen ved 175 grader i 20 - 25 minutter. Den skal være godt fugtig, men selvfølgelig ikke hænge på en kødnål.
Når den er afkølet skæres den i små firkanter - der kan også kommes en god glasur på, men kagen er meget sød i sig selv.
Man kan også vælge at hakke noget mørk, lys eller hvid chokolade i - det gør den ikke ringere.......
lækker lækker brownie!! tak for opskraften olga<3
SvarSletden opskrift skal jeg bare prøve!
SvarSletGo fornøjelse - de smager fantastisk!
SvarSletDen har jeg tænkt mig at prøve! :-)
SvarSletDet kan du glæde dig til, du bliver ikke skuffet ;-)
SvarSletEn af de få gange det er lykkes os at lave en vellykket brownie - den er virkelig god.
SvarSletHilsen Julie og hendes mor
Det er jeg glad for at høre - det er altid dejligt når tingene lykkes :-)
SvarSletHilsen Olga
den er god men jeg brugte også nogle hindbær det smagte godt
SvarSletJa bær og frugt sammen med chokoladekage er altid godt!
SvarSletFantastisk brownie, rigtig snasket og fyldig...
SvarSletKan den fryses tror du?
Ja den er god ikke?
SvarSletDen kan sagtens fryses!
Hilsen Olga
Hvor "stor" en bageform bruger du til denne :-)
SvarSletEn bradepande på ca. 30 x 40 cm :-)
SvarSletHilsen Olga
Nu i lockout tiden vil jeg lave Brownie til min mor søster og papfar når de kommer hjem :-)
SvarSletDet lyder som en rigtig god ide - god fornøjelse :-)
SvarSletHilsen Olga
Tror du man kan gøre det uden æg?
SvarSlet:-);-)
Jeg ville iikke gøre det uden æg, da de er med til at give kagen lidt kuft - du kan jo prøve, men vær foberedt på at det bliver en meget tung kage - men det er nu heller ikke at kimse af ;-)
SvarSletHilsen Olga
Hej Olga,
SvarSletHvor mange portioner får man ud fra den opskrift?
Ca. 12- 15 stykker alt efter hvor store stykkerne er ;-)
SvarSletHej. Har du en god ide til hvad man kan erstatte nødderne med?
SvarSletden skal helst laves dagen i forvejen ikke?
SvarSletHej Linda - jeg laver den lige så ofte uden nødder - min datter vil helst have den uden - ellers kan man jo hakke noget chokolade og røre det i dejen....
SvarSletDet er ikke et must - den kan sagtens spises samme dag. Når jeg laver den som dessert til is med friske bær, bager jeg den mens der spises hovedret, så den er dejlig varm og snasket....
SvarSlet