søndag den 27. november 2011

Brownies på den nemme måde

Den her opskrift har jeg haft og brugt i mange år - nu bliver den delt her på bloggen....

4 æg
370 g sukker
4 tsk vanillesukker
100 g mel
1 stor knivspids bagepulver
1 knivspids fint salt
4 spsk kakao
150 smeltet smør
75 hakkede hasselnødder
75 g hakkede mandler

Æg og sukker piskes hvidt og luftigt. Smørret smeltes og vendes i æggemassen. Mel, bagepulver kakao, vanille og salt vendes efterfølgende i og til sidst de hakkede nødder og mandler.

Dejen hældes i em smurt bageform og bages midt i ovnen ved 175 grader i 20 - 25 minutter. Den skal være godt fugtig, men selvfølgelig ikke hænge på en kødnål.

Når den er afkølet skæres den i små firkanter - der kan også kommes en god glasur på, men kagen er meget sød i sig selv.

Man kan også vælge at hakke noget mørk, lys eller hvid chokolade i - det gør den ikke ringere.......



23 kommentarer:

  1. lækker lækker brownie!! tak for opskraften olga<3

    SvarSlet
  2. den opskrift skal jeg bare prøve!

    SvarSlet
  3. Go fornøjelse - de smager fantastisk!

    SvarSlet
  4. Den har jeg tænkt mig at prøve! :-)

    SvarSlet
  5. Det kan du glæde dig til, du bliver ikke skuffet ;-)

    SvarSlet
  6. En af de få gange det er lykkes os at lave en vellykket brownie - den er virkelig god.
    Hilsen Julie og hendes mor

    SvarSlet
  7. Det er jeg glad for at høre - det er altid dejligt når tingene lykkes :-)

    Hilsen Olga

    SvarSlet
  8. den er god men jeg brugte også nogle hindbær det smagte godt

    SvarSlet
  9. Ja bær og frugt sammen med chokoladekage er altid godt!

    SvarSlet
  10. Fantastisk brownie, rigtig snasket og fyldig...
    Kan den fryses tror du?

    SvarSlet
  11. Ja den er god ikke?

    Den kan sagtens fryses!

    Hilsen Olga

    SvarSlet
  12. Hvor "stor" en bageform bruger du til denne :-)

    SvarSlet
  13. En bradepande på ca. 30 x 40 cm :-)
    Hilsen Olga

    SvarSlet
  14. Nu i lockout tiden vil jeg lave Brownie til min mor søster og papfar når de kommer hjem :-)

    SvarSlet
  15. Det lyder som en rigtig god ide - god fornøjelse :-)

    Hilsen Olga

    SvarSlet
  16. Tror du man kan gøre det uden æg?
    :-);-)

    SvarSlet
  17. Jeg ville iikke gøre det uden æg, da de er med til at give kagen lidt kuft - du kan jo prøve, men vær foberedt på at det bliver en meget tung kage - men det er nu heller ikke at kimse af ;-)

    Hilsen Olga

    SvarSlet
  18. Hej Olga,
    Hvor mange portioner får man ud fra den opskrift?

    SvarSlet
  19. Ca. 12- 15 stykker alt efter hvor store stykkerne er ;-)

    SvarSlet
  20. Hej. Har du en god ide til hvad man kan erstatte nødderne med?

    SvarSlet
  21. den skal helst laves dagen i forvejen ikke?

    SvarSlet
  22. Hej Linda - jeg laver den lige så ofte uden nødder - min datter vil helst have den uden - ellers kan man jo hakke noget chokolade og røre det i dejen....

    SvarSlet
  23. Det er ikke et must - den kan sagtens spises samme dag. Når jeg laver den som dessert til is med friske bær, bager jeg den mens der spises hovedret, så den er dejlig varm og snasket....

    SvarSlet