søndag den 5. december 2010

Oldemors havregrynskugler

Det her er verdens bedste havregrynskugler. Som Louise fra Hjertemad skriver er det altid ens egne havregrynskugler der er de bedste og sådan har vi det også i vores familie.
Den her opskrift er helt tilbage fra min oldemor og kan ikke undværes her op til jul.
Jeg mener jo ikke at der ksla kokos i havregrynskugler, men kaffen skal helt bestemt i og det der med strohrom, det er altså bare lige det der giver prikken over i'et.

Nu lavede jeg lige en ny portion i dag - så her kommer de igen med lidt flere kommentarer.

250 havregryn
200 g sukker
100 g smør
50 g kakao
7 spsk færdig kaffe
1 tsk stroh rom

Havregryn, sukker og kakao blandes i en skål. Smørret hakkes i mindre klumper og tilsættes havregrynsblandingen. Rom og kaffen hældes over smørret og det hele æltes til en ensartet massse.

Rulles til små kugler, der står og tørrer koldt natten over, inden de puttes i dåser.
Jeg plejer at stille dem i kælderen natten over.



Børnene elsker at være med til at rulle havregrynskugler!

3 kommentarer:

  1. Mums, de ligner min mormors såkaldte romkugler. Udover alt det du har i, tilsætter jeg hakkede rosiner, som lå i rom nogle timer. Til sidst ruller man dem i kokosmel. Velbekomme!

    SvarSlet
  2. Uhmm det lyder også lækkert :-)

    SvarSlet
  3. Hej jeg vil vende dem i smeltet chokolade, det set ud til at være en lækker opskrift😃

    SvarSlet