søndag den 23. januar 2011

Pistacie is med daimtopping

Det her en af yndlingsdesserterne i vores familie. Det er en ekstremt nem opskrift og den smager himmelsk.

Vi serverer altid hindbærsorbet til - det friske går rigigt godt sammen med den lidt tungere pistacie is.

Opskriften på hindbærsorbet kommer lige herefter!

Til en rund springform  6 -8 personer

200 g pistaciemasse
5 patauriserede æggeblommer
1 spsk flormelis
5 dl piskefløde

4 daimstænger - eller 2 dobbeltdaim hakket i små stykker

Æggeblommer piske stive og luftige med flormelisen.
Pistacie massen piskes i.

Fløden piskes til skum og pistaciemassen vendes i flødeskummet.

En springform skylles med koldt vand og ismassen hældes i.

Daimstykkerne drysses over.

Isen sættes i fryseren i min. 8 timer, men gerne natten over....



2 kommentarer:

  1. Hvilken slags pistaciemasse bruger du? Jeg har noget pistaciecreme fra Nikolas Vahe, men er i tvivl om det kan bruges.

    SvarSlet
  2. Jeg bruger den fra Odense marcipan - hvis bare din pistaciemasse har samme konsistens som marcipan, så tror jeg den sagtens kan buges ;-)

    Hilsen Olga

    SvarSlet