søndag den 23. januar 2011

Saftig chokoladekage med creme af mælkechokolade

Opskriften er fra bladet - Spis bedre - vi skulle holde fødselsdag og så kom bladet lige belejligt ind af døren med denne dejlige opskrift....
Jeg reducerede lidt i fedtet på cremeglasuren..

Til en stor bradepande

225 g smør
2 1/4 dl vand
40 g kakao
560 sukker
9 æggeblommer
330 g mel
3 spsk bagepulver
9 æggehvider

cremeglasur
200 g smør
300 g lys chokolade
200 g flormelis
2 tsk vanille
 2 past. æg

Smør, vand kakao, vanilie og sukker smeltes sammen i en gryde og afkøles til ca. 37 grader.

Ovnen tændes på 180 grader.

I en skål piskes kakaoblandingen sammen med æggeblommer, mel og bagepulver.

Æggehviderne piskes stive og vendes i kakaoblandingen.

Dejen hældes i en smurt bradepande og bages midt i ovnen i ca. 20 min - når der stikkes i den med en kødnål, må der ikke hænge noget dej fast.

Til glasuren smeltes smør og chokolade i en gryde ved svag varme.

Blandingen afkøles til den er helt stiv. Den hældes over i en skål og piskes sammen med flormelis, æg og vanillie.

Glasuren smøres ud over kagen og der drysse med lidt krymmel.


11 kommentarer:

  1. Hej Olga
    Kan man lave den - også med glasur - aftenen før?
    Mvh
    Louise

    SvarSlet
  2. Hej Louise - ja det kan du sagtens - den holder sig fugtig i lang tid... ;-)

    Olga

    SvarSlet
  3. skal den i køleskab og hvor længe kan den holde sig?

    SvarSlet
  4. Nu er det jo længe siden jeg lavede den sidst, så jeg kan ikke huske hvor længe den holdt sig - hvis den skal laves nogle dage i forvejen, vil jeg mene, at den skal i køleskabet - især på grund af glasuren, som jo indeholder smør....

    Olga

    SvarSlet
  5. Hej Olga, den ser bare vildt lækker ud. Til cremen bruger du så hele past. æg eller kun blommerne?

    SvarSlet
  6. Tak ;-) Det er hele past. æg der blev brugt....

    Hilsen Olga

    SvarSlet
  7. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  8. Hej olga.

    er det en kage som er svær at lave

    SvarSlet
  9. Hej olga


    kan man ikke bare putte 9 æg eller skal det være ni blommer og 9 æghvider

    SvarSlet
  10. Den er bestemt ikke svær at lave.

    Grunden til at der står 9 æggeblommer og 9 æggehvider er at det er vigtigt at de bliver delt :-)

    Hilsen Olga

    SvarSlet
  11. Kan man godt lave muffins af denne opskrift ? og vor længe skal de så bage

    SvarSlet