søndag den 23. januar 2011

Hindbærsorbet

Her kommer så opskriften på hindbærsorbet, som virkelig er en klassiker, men den smager fortryllende.....

Til 6 - 8 personer

400 g hindbær
1 spsk citronsaft
1 dl vand
125 g sukker

Vand, sukker og citronsaft koges sammen til sirup.

Hindbærrene blendes og sies så kernerne er sorteret fra. - Det tager lidt tid at si massen gennem en sigte, men det lønner sig i den anden ende...
Mens hindbærrene sies, kan det anbefales at røre rundt og arbejde massen igennem sien- så det går lidt hurtiger.

Den afkølede sirup blandes med hindbærmassen.

Sorbeten køres på ismaskinen i ca. ½ time og lægges i en tæt beholder og opbevares i fryseren til den skal bruges.

Jeg har ikke prøvet at lave den uden ismaskine, men det kan vel lade sig gøre, hvis man bare sørger for at røre i sorbeten engang imellem under indfrysningen.

Billderne af sorbeten er sammen med pistacieis - det smager perfekt sammen!!!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar