tirsdag den 25. januar 2011

Bradepandebrød med krydderier og oliven

Den her opskrift har jeg fra en god veninde - det er det dejligt madbrød der passer godt til mange hovedretter.

200-250 g kartofler evt. fra dagen før
25 g gær
4 dl lunkent vand
250 g italiensk durummel
400-450 g italiensk pizzamel
2 tsk groft salt
100 g sorte oliven uden sten
1 tsk tørret oregano
1 tsk tørret provenceurter
God olivenolie
Groft salt


Kartoflerne pilles og moses med en gaffel. De blandes med smuldret gær og vand.
Alle tingene røres sammen, tilsæt durummel, salt, urter og oliven skåret i passende størrelse.
Pizzamel blandes i blandingen lidt efter lidt, til dejen er blevet æltet glat og smidig.

Læg dejen i en ovnbradepande som er smurt med olivenolie og tryk dejen i facon, så den fylder
panden ud.

Drys en smule ekstra oregano ud over dejen og lad den hæve tildækket 1 time.

Del dejen med en klejnespole og stænk olie og salt over.

Bag brødet i en 225-250 grader varm ovn i 25-30 min.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar