søndag den 5. december 2010

Brunkager a la Blomsterberg

250 g smør
125 g lys sirup
250 g farin
3 tsk kanel
1 tsk stødt nellike
2 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt allehånde
500 g mel
60 g syltede appelsin i tern - jeg havde glemt at købe dem, så mine er uden i år!
100 g mandler
 50 g usaltede pistacienødder - jeg har ændret på sammensætningen af nødder, da jeg godt kan lide at der er fler pistacier i!
2 tsk potaske
1 spsk koldt vand

Smør, sirup og farin smeltes for middel varme - gryden tages af varmen. Kanel, ingefær, allehånde, mel og nødder ( og appelsin, hvis man har husket dem) tilsættes. Potasken røres sammen med vandet i en lille skål og det hældes i dejen, som røres ensartet med en røremaskine. Kom dejen i en beholde foret med bagepapir 18 x 18 cm - jeg lavede dobbelt portion, så passer det med at lægge den i en lille bradepande. Pres dejen godt ned, så der ikke er luft huller og dæk toppen med bagepapir. Afkøles til næste dag - eller som jeg gjorde opbevarede det i køleskabet i en uge.

Ved bagning skæres dejen ud stænger på ca. 3 cm, som så skære i tynde skiver. De lægges på bagepapir og bages ved 180 grader i ca 10 min - hold øje med at de ikke bliver for mørke.

Afkøles på en bagerist og opbevares i en tætsluttende dåse.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar