Til 6 personer
Kartoffelbund
4 bagekartofler ca. 1 kg
2 æg
1 dl piskefløde
1½ tsk groft salt
friskkværnet peber
Pesto
2 store håndfulde bredbladet persille
2 fed hvidløg
½ dl olivenolie
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
Kartoffelmos
2 bagekartofler - ca. 500 g
50 g smør
½ dl mælk
½ tsk groft salt
Kartoffelbund
Kartoflerne skrælles og rives groft.
Æg, fløde, salt og peber blandes i en skål, og de revne kartofler vendes deri. Massen lægges på en plade med bagepapir og presses med let hånd til en firkant til en stor kartoffelpandekage - ca. 30 x 35 cm og ½ cm tyk.
Kartoffelpandekagen bages midt i ovnen til overfladen er gylden. Når bunden er bagt, vendes den om på et stykke bagepapir, så den grove overflade vender nedad. For at få rouladen til at slippe bagepapiret kan man gøre et viskestykke fugtigt og lægge det over et øjeblik når rouladen lige er kommet ud af ovnen.
Pesto
Persille, hvidløg, olie, salt og peber blendes til en pesto.
Kartoffelmos
Kartoflerne skrælles og skæres i stykker og koges møre. De kogte kartofler moses og blandes med smør, mælk, pesto og salt. Kartoffelmosen må ikke være for tynd.
Mosen smøres på kartoffelbunden, der rulles sammen som en roulade. Bagepapir foldes fast om rouladen. Den hviler lidt, inden den skæres ud i ca. 3 cm tykke skiver. Læg kartoffelrouladerne på en plade med bagepapir og varm dem i ovnen lige inden serveringen.
Kartoffelrouladerne til nytårsaften havde min gode veninde Anna lavet. Opskriften har vi lavet flere gange - den er lavet med inspiration fra en af Arlas opskrifter.
Den er rigtig god til festlige sammenkomster, da den kan laves i forvejen og varmes op inden servering.
Vi serverede den første gang sidste nytårsaften og har siden brugt den til festlige sammenkomster og en konfirmation!
Nej, hvor var det altså en god ide. Kartoffelroulader, det har jeg ikke set før. Jeg er altid på udkig efter anderledes måder at tilberede kartofler på, til min kurser.
SvarSletDet er virkelig noget skøn mad du laver !
Godt nytår
:-)
Boegeskov
Tak skal du have - rouladerne er rigtig gode og de smager himmelsk!
SvarSletOgså godt nytår til dig!
Hilsen Olga