Is til 12 personer
8 pastauriserde æggeblommer
150 g flormelis
2 tsk vanille
4 spsk cognac
400g toblerone
1 liter piskefløde
Æggeblommerne piskes luftige med flormelisen. Vanillien tilsættes sammen med cognacen - hold lidt igen og smag til efter behov.
200 g toblerone smeltes over vandbad og den smeltede chokolade piskes i æggemassen.
De sidste 200 g toblerone hakkes i mindre stykker.
Fløden piskes stiv og ægge/chokolademassen vendes heri.
En stor springform skylles med koldt vand og 1/3 af ismassen hældes i formen. Halvdelen af den hakkede chokolade drysse ud over isen og den næste 1/3 hældes over og der drysses igen med chokolade. Den sidste 1/3 hældes over og isen sættes i fryseren i min. 8 timer, men gerne i et døgn.
Isen tages op af fyseren ca. ½ time inden servering.
Her er isen serveret med chokolademarengs, blåbærsirup og friske bær.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar