søndag den 16. januar 2011

Gærhorn med vanilleremonce

40 stk

1½ pk gær
2½ dl mælk
200 g smør eller margarine
2 æg
800 g mel
1 tsk salt
1 dl A38
75 g sukker
1 tsk kardemomme

remonce:
200 g smør
200 g sukker
2 tsk vanille

Gæren opløses i mælken som er lunet til håndvarm.
A38, æg, salt, sukker og kardemomme tilsættes. Melet æltes i til dejen er lind og slipper skålen - hold lidt af melet tilbage, det er ikke sikkert at det altsammen skal i.

Dejen hæver i ½ times tid.

Imens røres remoncen sammen - fedtstoffet kan evt. blødgøres lidt i microvnen først.

Dejen deles i 5 lige store stykker, som rulles ud til runde flader, der deles i 8 lige store stykker.

Der lægges en lille spsk remonce på hver trekant og den rulles sammen til et horn - fra den brede ende til den smalle - spidsen lægges nederst på bagepapiret, så hornet er lukket.

Hornene efterhæver i ca. 20 min og bages derefter ved 200 grader i ca. 12 min til de er gyldne.



3 kommentarer:

  1. Hej Olga..

    Jeg kan rigtig godt lide din opskrift, og ville bare høre om de kan fryses ned og hvor lang tid de kan holde sig friske. Da jeg skal lave dem til noget familie tam-tam, og gerne ville lave dem nogle dage før....

    Mvh S.E :-D

    SvarSlet
  2. Hej!

    De kan sagtens fryses og de kan holde sig friske i ca. 3 dage, hvis de pakkes i dåser med tætsluttende låg - mere ville jeg ikke satse på, da de så går hen og bliver tørre. Jeg ville helt klart fryse dem, hvis det er muligt....

    God fornøjelse!

    Hilsen Olga

    SvarSlet
  3. De er SÅ lækre.
    Den helt rette konsistens

    SvarSlet