50 g gær
5 dl håndvarmt vand
325 g fuldkornsspelt mel
300 g hvedemel
1 tsk groft salt
1 tsk honnin
3 spsk olie
Gæren opløses i vandet, olie, salt og honning tilsættes. Speltmelet røres i - jeg ælter det med dejkroge på min røremaskine.
Hvedemelet tilsættes lidt efter lidt og dejen æltes godt - den må godt stadig være klistret, men den skal også være fast i det.
Hæver i 1 - 2 timer.
dejen lægges ud på et bord med mel på og deles i 3 lige store dele - den skal ikke æltes yderligere og luften skal ikke slås ud af den. - Jeg klipper altid dejen over :-)
Dejen hives til 3 lange flutes - stadig uden at klemme!
Flutene lægges i en flutesform eller på et bagepapir. Ovnene tændes på 225 grader og flutene efterhæver i 20 minutters tid til ovnen er varm.
Bages i ca. 25 min til skorpen er sprød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar