Ja så kommer en af de gamle klassikere. Det er en kage vi altid vender tilbage til, den er altid god i en håndevending og ikke mindst smager den jo fantastisk....
Drømmekage til en stor bradepande med låg
250 g mel
50 g margarine
300 g sukker
3 æg
3 tsk bagepulver
1 tsk vanille
2 dl mælk
Fyld
125 g margarine
100 g kokosmel
250 g brun farin
½ dl mælk
Æg og sukker piskes hvidt og skummende - og tykt over vandbad.
Mælk og margarine koges.
Massen tages væk fra varmen. Mel bagepulver og vanille vendes forsigtigt i med en dejskraber.
Den kogende mælk og margarine vendes i og dejen blandes forsigtigt til en ensartet masse.
Dejen hældes i en smurt bradepande og bages på midterste rille ved 200 grader i 20 minutter.
Imens smeltes alle ingredienserne til fyldet i en gryde.
Når kagen er bagt færdig fordeles fyldet over kagen og den sættes tilbage i ovnen og bager i 5 - 10 minutter ved 220 grader til kokosmassen er sprød og gylden.
lørdag den 3. marts 2012
søndag den 12. februar 2012
Fynsk brunsviger
Den her opskrift har jeg i sin tid fået af min bror - den er altid et hit og blev også godt modtaget her til eftermiddag.
Dej:
600 g mel
60 g sukker
50 g gær
1 tsk salt
4 dl mælk
100 g smør
Remonce:
150 g margarine
300 g brun farin
2 dl færdig kage creme ( 1 pose tilsættes ½ liter mælk og trækker 20 minutter i køleskabet)
Start med at røre kagecremen sammen så den kan trække...
Margarinen smeltes og mælken tilsættes. Hele blandingen skal være fingervarm.
Gæren smuldres og margarine og mælk hældes over. Salt og sukker tilsættes og gære opløses.
Melet æltes i til dejen er glat og smidig.
Dejen hæver i 20 minutter.
Margarine og farin smeltes.
Enten kan vælge at piske cremen i remoncen eller som jeg glorde lægger klatter af cremen ud over dejen når remoncen er kommet på.
Dejen spredes ud i en smurt bradepande og remnoncen hældes ud over. Lav dybe huller med en ske eller affel, så der kommer gode søer ned i dejen. Læg klatter af creme jævnt fordelt ud over dejen.
Hæver igen i 20 minutter.
Bages ved 180 midt i ovnen i 20 minutter.
Dej:
600 g mel
60 g sukker
50 g gær
1 tsk salt
4 dl mælk
100 g smør
Remonce:
150 g margarine
300 g brun farin
2 dl færdig kage creme ( 1 pose tilsættes ½ liter mælk og trækker 20 minutter i køleskabet)
Start med at røre kagecremen sammen så den kan trække...
Margarinen smeltes og mælken tilsættes. Hele blandingen skal være fingervarm.
Gæren smuldres og margarine og mælk hældes over. Salt og sukker tilsættes og gære opløses.
Melet æltes i til dejen er glat og smidig.
Dejen hæver i 20 minutter.
Margarine og farin smeltes.
Enten kan vælge at piske cremen i remoncen eller som jeg glorde lægger klatter af cremen ud over dejen når remoncen er kommet på.
Dejen spredes ud i en smurt bradepande og remnoncen hældes ud over. Lav dybe huller med en ske eller affel, så der kommer gode søer ned i dejen. Læg klatter af creme jævnt fordelt ud over dejen.
Hæver igen i 20 minutter.
Bages ved 180 midt i ovnen i 20 minutter.
søndag den 5. februar 2012
Vanilleparfait
Til den lækre brownie lavede jeg vanilleparfait med råsyltede jordbær og blåbær.
4 pastaruriserede æggeblommer
1 dl flormelis
2 tsk vanille eller kornene fra en stang vanille
½ liter piskefløde
Æggeblommer og flormelis piskes lyse og luftige og vanilleien tilsættes.
Fløden piskes til skum.
Æggemassen og flødeskummet vendes sammen.
Hældes i en metalform der er skyllet med koldt vand.
Stilles i fryseren i minimum 6 timer - gerne natten over.
Jordbærrene skæres i kvarte og vendes samen med blåbærrene i en skål. drys med sukker alt efter smag og lad bærrene trække i et par timer - gerne uden for køleskabet, da iskolde bær ikke smager af så meget.
Parfaiten serveres sammen med brownies og råsyltede bær.
4 pastaruriserede æggeblommer
1 dl flormelis
2 tsk vanille eller kornene fra en stang vanille
½ liter piskefløde
Æggeblommer og flormelis piskes lyse og luftige og vanilleien tilsættes.
Fløden piskes til skum.
Æggemassen og flødeskummet vendes sammen.
Hældes i en metalform der er skyllet med koldt vand.
Stilles i fryseren i minimum 6 timer - gerne natten over.
Jordbærrene skæres i kvarte og vendes samen med blåbærrene i en skål. drys med sukker alt efter smag og lad bærrene trække i et par timer - gerne uden for køleskabet, da iskolde bær ikke smager af så meget.
Parfaiten serveres sammen med brownies og råsyltede bær.
Brownies med ristede mandler og mørk chokolade
I weekenden holdt min store datter pigefødselsdag og til dessert fik de brownies med vanillieparfait og råsyltede jordbær og blåbær.
1 stor bradepande brownies - den med låg...
6 æg
550 g sukker
6 tsk vanille
150 g mel
3 knsp bagepulver
6 spsk kakao
225 g smør eller margarine
200 g ristede mandler
200 g mørk chokolade
Æg og sukker piskes lyse og luftige.
Vanille og kakao piskes i og mel, bagepulver og margarine vendes i.
mandlerne ristes - jeg gjorde det 4 minutter under grillen i min microvn.
Mandlerne og chokoladen hakkes i mindre stykker og vendes i dejen.
Dejen hældes i en smurt bradepande og bages på nederste rille i ovneni en varm ovn ved 175 grader i 20 - 25 minutter. Kagen skal kun lige være bagt - der må ikke hænge dej på, men den ska heller ikke være for bagt.
Når kagen tages ud af ovnen falder den sammen - uhmm, det er det der gør den rigtig god og snasket.
1 stor bradepande brownies - den med låg...
6 æg
550 g sukker
6 tsk vanille
150 g mel
3 knsp bagepulver
6 spsk kakao
225 g smør eller margarine
200 g ristede mandler
200 g mørk chokolade
Æg og sukker piskes lyse og luftige.
Vanille og kakao piskes i og mel, bagepulver og margarine vendes i.
mandlerne ristes - jeg gjorde det 4 minutter under grillen i min microvn.
Mandlerne og chokoladen hakkes i mindre stykker og vendes i dejen.
Dejen hældes i en smurt bradepande og bages på nederste rille i ovneni en varm ovn ved 175 grader i 20 - 25 minutter. Kagen skal kun lige være bagt - der må ikke hænge dej på, men den ska heller ikke være for bagt.
Når kagen tages ud af ovnen falder den sammen - uhmm, det er det der gør den rigtig god og snasket.
mandag den 9. januar 2012
Stilhed på bloggen i laaang tid......
Nå, nu må jeg vist hellere se at komme igang igen - hvis altså jeg har energi til det.
Hele december og i starten af januar har jeg været ramt af et usædvaneligt lavt stofskifte, der har gjort, at jeg overhovedet ikke har haft nogen form for energi. Jeg har sovet så meget jeg kunne og har i det hele taget brugt den lille smule energi jeg har haft, til bare at komme igennem dagene.
Jeg har fået noget stofskiftehormon, så forhåbentlig kommer jeg snart ovenpå igen - det har været den rene ynk.......
Nå, men nok om det. Jeg vil som sagt, se om jeg ikke langsomt kan komme igang igen her på siden, jeg har jo selvfølgelig også nogle hængepartier fra den sidste måned, så i må bære over med at der kommer juleopskrifter også her i det nye år.....
Her viser jeg lige billederne fra den åbne øljulekalender - til inspiration...
Hele december og i starten af januar har jeg været ramt af et usædvaneligt lavt stofskifte, der har gjort, at jeg overhovedet ikke har haft nogen form for energi. Jeg har sovet så meget jeg kunne og har i det hele taget brugt den lille smule energi jeg har haft, til bare at komme igennem dagene.
Jeg har fået noget stofskiftehormon, så forhåbentlig kommer jeg snart ovenpå igen - det har været den rene ynk.......
Nå, men nok om det. Jeg vil som sagt, se om jeg ikke langsomt kan komme igang igen her på siden, jeg har jo selvfølgelig også nogle hængepartier fra den sidste måned, så i må bære over med at der kommer juleopskrifter også her i det nye år.....
Her viser jeg lige billederne fra den åbne øljulekalender - til inspiration...
tirsdag den 6. december 2011
Øl julekalender
Hvert år giver jeg min mand en øl julekalender. De første år købte jeg den på Øltorvet - færdig pakket og det hele og leveret til døren, men da de ophørte med at levere måtte jeg jo selv i gang.
Sidste år lykkedes det mig at købe 24 forskellige julebryg fra forskellige bryggerier, som Per ikke havde smagt før.
I år bliver det stadig til 24 julebryg - men jeg har ikke kunne slå niveauet fra sidste år, da jeg har måttet ty til gengangere. MEN jeg tror nu nok at den er dejlig alligevel og at han er glad for den.
Her kommer lige et par billeder af julekalenderen....
Sidste år lykkedes det mig at købe 24 forskellige julebryg fra forskellige bryggerier, som Per ikke havde smagt før.
I år bliver det stadig til 24 julebryg - men jeg har ikke kunne slå niveauet fra sidste år, da jeg har måttet ty til gengangere. MEN jeg tror nu nok at den er dejlig alligevel og at han er glad for den.
Her kommer lige et par billeder af julekalenderen....
mandag den 5. december 2011
Kantarelsauce
En hurtig og nem sauce - men ikke en af de billige....
250 g kantareller - skyllet godt
lidt smør
2½dl piskefløde
salt og peber
Smørret klares af på en pande.
Kantarellerne sauteres i det gyldne smør og når de begynder at tage farve og der kommer væde til tilsættes fløden.
Småsimrer i ca. 5 - 10 minutter og smages til med salt og peber - smager fantastisk til rødt kød.....
250 g kantareller - skyllet godt
lidt smør
2½dl piskefløde
salt og peber
Smørret klares af på en pande.
Kantarellerne sauteres i det gyldne smør og når de begynder at tage farve og der kommer væde til tilsættes fløden.
Småsimrer i ca. 5 - 10 minutter og smages til med salt og peber - smager fantastisk til rødt kød.....
Abonner på:
Opslag (Atom)