onsdag den 5. februar 2014

Pulled pork # 2 - the American way

Til fødselsdag i weekenden lave jeg pulled pork - det er altså en fantastisk spise....

Denne gang lavede jeg den efter alle kunstens regler....inspireret af en opskrift i Spis Bedre.

Jeg lavede 3 stk til 14 mennesker, men det var i hvert fald 1 steg for meget....

Jeg gjorde sådan her (1 portion):
1 Nakkefilet på lidt over 2 kg

Lage:
2 liter vand
1 dl salt
1 dl sukker
8 laurbærblade

Barbecue:
½ spsk røget salt
4 spsk paprika
4 spsk brun farin
1 spsk stødt koriander
3 fed hvidløg
1/4 tsk chili
1 spsk sød chilisauce
1 spsk HP sauce
2 spsk æblemost

Kog lagen i et par minutter til salt og sukker er smeltet - lad den køle af.

Læg kødet i lagen i 18 timer i køleskab.

Tag kødet op af lagen og læg det i et ovnfast fad og sæt ovnen på 100 grader.

Bland alle ingredienserne til barbecuen og smør det over kødet i et jævnt lag.

Steg kødet i ca. 8 timer. - Jeg satte det i ovnen kl 23.30 og tog det ud kl 7.30 næste morgen....

Da vi først skulle have det til aftensmad, satte jeg det i ovnen igen 1 time før det skulle serveres, så det var varmt - og super mørt.

Brug en gaffel til at trække det fra hinanden i trævlede strimler.







2 kommentarer:

  1. Mener du virkelig 174 tsk chili��
    Kh. Irene

    SvarSlet
  2. Nej selvfølgelig ikke - faktisk skal der stå 1/4 - 7 tallet har erstattet stregen - dum taste fejl, jeg retter det med det samme... ;-)

    Hilsen Olga

    SvarSlet