Til fødselsdag i weekenden lave jeg pulled pork - det er altså en fantastisk spise....
Denne gang lavede jeg den efter alle kunstens regler....inspireret af en opskrift i Spis Bedre.
Jeg lavede 3 stk til 14 mennesker, men det var i hvert fald 1 steg for meget....
Jeg gjorde sådan her (1 portion):
1 Nakkefilet på lidt over 2 kg
Lage:
2 liter vand
1 dl salt
1 dl sukker
8 laurbærblade
Barbecue:
½ spsk røget salt
4 spsk paprika
4 spsk brun farin
1 spsk stødt koriander
3 fed hvidløg
1/4 tsk chili
1 spsk sød chilisauce
1 spsk HP sauce
2 spsk æblemost
Kog lagen i et par minutter til salt og sukker er smeltet - lad den køle af.
Læg kødet i lagen i 18 timer i køleskab.
Tag kødet op af lagen og læg det i et ovnfast fad og sæt ovnen på 100 grader.
Bland alle ingredienserne til barbecuen og smør det over kødet i et jævnt lag.
Steg kødet i ca. 8 timer. - Jeg satte det i ovnen kl 23.30 og tog det ud kl 7.30 næste morgen....
Da vi først skulle have det til aftensmad, satte jeg det i ovnen igen 1 time før det skulle serveres, så det var varmt - og super mørt.
Brug en gaffel til at trække det fra hinanden i trævlede strimler.
Mener du virkelig 174 tsk chili��
SvarSletKh. Irene
Nej selvfølgelig ikke - faktisk skal der stå 1/4 - 7 tallet har erstattet stregen - dum taste fejl, jeg retter det med det samme... ;-)
SvarSletHilsen Olga