Igår lavede mine 2 døtre mad og det blev til de her dejlige kyllingboller i kokos. Kyllingebollerne var dejligt friske i smagen på grund af limeskallen og saften af lime i kogevandet.
Fars:
400 g hakket kylling
1 æg
1 spsk. majsstivelse
salt og kværnet peber
revet skal af 1 øko-lime
2 finthakkede forårsløg
1 fed hvidløg, presset
1 l hønsebouillon (vand + terning) saft af 1 lime
Sauce:
3 spsk. olie
½-2 spsk. rød karrypasta - hold lige igen og smag til alt efter hvor stærkt man kan lide det..
1 rød + 1 grøn peberfrugt i terninger
1 dåse kokosmælk
4 dl 1 spsk. limesaft
1 tsk. sukker
salt
1 bundt forårsløg i skrå stykker - de brugte porrer istedet for
150 g grønne bønner - de brugte frosne ærter, da vi var løbet tør for bønner
1 håndfuld thai basilikum
Tilbehør
:kinesiske nudler eller ris drys af cashewnødder eller mandler
Rør kødet med de andre ingredienser til en fast fars (tilsæt lidt vand eller mælk, hvis den er for fast). Lad den stå 1 time i køleskab.
Form kødbollerne, og kog dem ved svag varme i bouillon med limesaft. Tag dem op, når de kommer op til overfladen. Gem evt. suppen.
Varm olien i en gryde, og svits karrypastaen sammen med peberfrugterne. Start hellere med lidt, hvis du ikke ved, hvor stærk den er.
Hæld kokosmælken på og kog igennem, og smag til med limesaft, sukker og salt. Rør evt. også lidt af suppen i.
Skær porrer i passende stykker. Kog dem møre i saucen sammen med kødbollerne. Tilsæt ærterne 5 minutter før servering.
Tilsæt en håndfuld thaibasilikum til sidst. Kog nudlerne, og vend dem evt. i saucen, eller servér dem ved siden af.
Drys med frisk basilikum og cashewnødder.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar