lørdag den 17. november 2012

Krydret helstegt nakkekam

Jeg fik lavet en rigtig god steg.......

Jeg havde købt en nakkekam, som jeg krydrede med alle de forskellige krydderurter jeg stadig - selvom det er midt i november - har i min have. - Det er bare om at få brugt dem inden frosten får bugt med dem.....

1 nakke kam
en stor håndfuld friske krydderurter - jeg brugte: salvie, oregano, kamfer basilikum, citronmelisse og timian
4 fed hvidløg
hyldeblomstsalt
peber
½ stout
vand

Krydderurterne hakkes fint.

Nakkekammen lægges i en bradepande og krydres med hyldeblomstsalt, peber og hvidløg. Til sidst drysses de fint hakkede krydderurter ud over stegen på alle sider.

Inden stegen sættes i ovnen hælde der vand ved, så bradepanden er dækket og vandet går ca 2 cm op ad kanten.

Stegen sættes i ovnen ved 200 grader i 2 timer - når der er gået 1 time tilsættes den halve stout - den hældes ud over stegen og der stilsættes mere vand, hvis det første erv ed at være kogt væk - altså hvis man gerne vil have til noget sauce.

Når stegen har fået 2 timer tages den ud af ovnene og hviler under staniol i 20 minutter inden den skæres i skiver.

Serveres med kartofler, sauce og en god salat. Jeg lavede en rødkålssalat.Ingen kommentarer:

Send en kommentar