Jeg skulle have kage med på arbejde og ledte efter en god chokoladekager - gerne med kaffesmag, for det elsker jeg....
Jeg faldt over denne her på /www.lebisdamour.dk og den er himmelsk!!!
Kagedejen:
230 g. usaltet blødt smør - jeg brugte alm. smør og mindre salt
150 g. sukker
4 store æg
1 spsk. vanilleessens - jeg brugte vanillesukker
220 g. mel
50 g. usødet kakao
½ tsk. salt
1½ tsk. bagepulver
2 dl. stærk kold kaffe
½ dl. mælk
75 g. chokoladestykker
Karamelcremen:
2 dl. fløde
1 ½ dl. sirup
2 spsk. sukker
2 spsk. smør
1 tsk. vanillesukker
1 tsk. whiskey
Kaffekagen:
Tænd ovnen på 175 grader og smør en springform på cirka 23 cm. i diameter.
Rør smørret med en håndmixer i en stor skål, tilsæt sukkeret og pisk grundigt. Tilsæt nu
æggene ét efter ét, mens du stadig pisker. Til sidst pisker du vanillesukker i. Stil skålen til
side.
I en anden skål blander du mel, kakao, salt og bagepulver.
Nu blandes grunddejen med skiftevis de tørre og de våde ingredienser - der var en mere udførlig gennemgang af blandingen på den oprindelige opskrift, men jeg valgte at gøre det sådan her.
Vend til sidst chokoladestykker i dejen, inden du hælder det over i den smurte
springform.
Bag kagen i ovnen i cirka 35 minutter, eller indtil dejen slipper en kødnål eller lignende.
Lad kagen køle i formen i minimum 30 minutter.
Karamelcremen:
Hæld fløde, sirup og sukker i en gryde. Lad det koge ved svag varme, under omrøring, til
cremen er forholdsvis tyk.
Tilsæt smør, vanilleesukker og whiskey. Lad det køle lidt.
Hæld cremen jævnt over kagen.
Halløjsa!
SvarSletKan den godt laves dagen i forvejen?
Ja det kan den sagtens! - bare opbevar den under låg eller staniol ;-)
SvarSletHilsen Olga
Hej.
SvarSletHvor længe skal cremen koge, for vi kunne ikke få den til at blive tyk og stivne.
Ca 10 minutter under omrøring - den skal nu heller ikke være alt for tyk.....
SvarSletHilsen Olga