tirsdag den 8. januar 2013

Chokoladekager med blødende hjerte - eller chokolade fondant

Nytårsaftens dessert i 2012 var lige efter mit hoved.

En fantastisk chokolade fondant, med 3 slags is og karamel og karamelsauce til til....

Isene var mokka is, chokoladeis og karamelis........uhmm jeg bliver helt lækkersulten.


Til 4 personer skal du bruge:
100 g mørk chokolade 70%
90 g smør
3 mellemstore æg
120 g sukker
Kornene af 1/2 vanilleestang
40 g hvedemel
4 forme eller metalringe


Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Stil skålen til side.

Smelt smørret i en lille gryde, fjern gryden fra varmen, og tilsæt chokoladen. Rør med
gummidejskraber, indtil chokoladen er smeltet.

Pisk æg, sukker og vanilleekorn, indtil det er lyst og skummende. Tilsæt chokolade-
/smørblandingen, og pisk den i æggemassen.

Sigt hvedemelet, og vend det i.

Smør formene med smør og drys dem med kakao og stil dem på en
bageplade beklædt med bagepapir. Fordel chokoladedejen i formene og stil dem i
fryseren i 1 time.

Forvarm ovnen til 200 grader ved varmluft.

Bag kagerne direkte fra fryseren i 8-10 minutter, så deres indre stadig vil være lækkert og
flydende, når du tager dem ud af ovnen.

Nyd kagerne straks, og som de er, eller server dem med is til.







13 kommentarer:

  1. Der står det er til 4 personer, men er det ikke en muffinsform til 12 der er på dit billede?

    SvarSlet
  2. Jo jeg har ganget opskriften op da vi blev mere end 4 personer til vores nytårsaften ;-)

    Hilsen Olga

    SvarSlet
  3. Det er meningen man bruger pasteuriseret æg til sådan en opskrift! "Flydende hjerte" er jo fordi den ikke er bagt indeni, og der bruger man så sandelig ikke rigtige æg :S

    SvarSlet
  4. Hmm jeg har ikke set nogle opskrifter hvor man skal bruge pastauriserede æg - jeg mener at kagemassen bliver varmet nok , til at der ikke er nogen risiko - men man kan da altid købe de pastauriserede, hvis man har lyst til det!

    Hilsen Olga

    SvarSlet
  5. Fødevarestyrelsen fraråder ikke længere brug af rå æg. Så hvis man ikke er hysterisk, kan man rolig bruge alm. æg ;o)

    SvarSlet
  6. Ja det har jeg også bemærket - det er skønt ikke at skulle tænke på det mere... ;-)
    Hilsen Olga

    SvarSlet
  7. Hej Olga. Kan man godt lade vær med at putte dem i fryseren??

    SvarSlet
  8. Grunden til at man fryser dem er, at de helst ikke skal bages i midten, så jeg vil mene at frysningen er nødvendig for st opnå det bløde indre.

    Hilsen Olga

    SvarSlet
    Svar
    1. de er også gode hvis man putter hvid chocolade i midten

      Slet
  9. Kan man lave kagerne dagen før og sætte dem i fryseren natten over?

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja du kan sagtens lave dem dagen før - det er helt perfekt...

      Slet
  10. Hej Olga.
    Hvor mange bliver der hvis man følger den opskrift du har lavet der? Bliver der kun 4?

    SvarSlet
    Svar
    1. Der bliver jeg dig svar skyldig, da det er længe siden jeg har lavet dem sidst - jeg tror der bliver lidt mere end 4, men det afhænger jo også af hvor store forme man bruger....Jeg mener at det er til 4 personer, så du skal nok ikke regne med meget mere - dog afhængigt af formens størrelse...

      Slet