2 pæne broccoli hoveder
1½ dl sosikkekerner
1½ dl rosiner - evt. jumbo
1 rødløg i fine tern
Marinade:
1½ dl græsk youghurt 2 %
2 spsk god mayonaise
3/4 dl sukker
salt
ristet serranoskinke i mindre stykker
Broccolien plukkes i små buketter og blancheres i kogende vand - dyppes ned og tages hurtigt op igen.
Broccoli, solsikkekerner, rosiner og rødløg blandes sammen i en salatskål.
Ingredienserne til marinaden blandes og hældes over broccolien - det hele blandes godt.
Salaten trækker i 1 times tid - men kan også sagtens trække i op til et døgn.
Serranokinken lægges på et bagepapir og ristes i ovene ved 225 grader til stykkerne er spøde. De knækkes i mindre stykker og fordeles over salaten.
Her er salaten uden serranoskinke....
Hej Olga.
SvarSletHvor har du meget lækkert på din blog! Denne brocolisalat har jeg fået for mange mange år siden, og så vidt jeg husker smagte den bare super. Så tak for opskriften :-)
Mvh Anna
Hej Anna!
SvarSletDejligt at du kan lide det jeg laver!
Ja opskriften er vist en af dem der hittede for omkring 10 år siden - så lidt retro er der jo over den. Det var min mand der spurgte om vi ikke snart skulle have den igen - så det fulgte jeg op på lige med det samme!
Hilsen olga
Hej Olga
SvarSletSuper lækker side du har her,så selv en armatør som mig kan være med,du skriver 3/4 sukker i opskriften er det tsk dl eller hva ?
På forhånd tak Paula
Hej Paula!
SvarSletTak for din ros - jeg er glad for at du synes godt om bloggen;-)
Det er 3/4 dl sukker - jeg retter det med det samme...Tak fordi du gjorde mig opmærksom på svipseren!
Hilsen Olga