Dej
50 g gær
3 dl lunkent vand
3 spsk olie
1 tsk salt
150 g durum hvede
300 g pizzamel
Gæren opløses i vandet og olie + salt tilsættes. durum hveden og pizzamelet æltes i - jeg kørte det sammen med dejkroge og tilsætte melet lidt ad gangen indtil dejen slipper skålen.
Sættes til hævning i min.½ time, men gerne i flere timer.
Dejen lavede jeg 3 pizzaer ud af:
A med ost, mortadella og ricotta ost
B med kartofler
C med tomatsauce, hakket oksekød, ananas og ost
Fyld
A:
125 g ricotta
100 g revet ost
200 g mortadella
B:
4 store kartofler i tynde skiver - lavet på mandolinjernet
100 g revet ost
1spsk olie
salt
Kartoffelskiverne lægges i koldt vand men de andre ting bliver forberedt.
Vandet hældes fra kartoflerne og de puttes i en pose sammen med 1 spsk olie. Posen rystes godt, så alle kartoflerne får olie.
C:
250 g hakket oksekød
3 skiver frisk ananas skåret i tern på 1 x 1 cm
150 g revet ost - her brugte jeg en blanding af cheddar og mozarella
Til de 2 hvide pizzaerA og B lavede jeg en olie af:
2 spsk olie
1 stort fed presset hvidløg
1 tsk tørret rosmarin
Til pizza C lavede jeg en tomatsauce af:
1 lille dåse tomatpure
1 tsk olie
1 tsk tørret oregano
1 tsk tørret basilikum
1 fed hvidløg
salt og peber
½ tsk sukker
Dejen deles i 3 lige store stykker, som rulles ud så tyndt som muligt.
De 2 af stykkerne smøres med hvidløgs/rosmarin olien og drysses med den revede ost.
A:
- beklædes med mortadellaen og små klumper ricotta. Drysses med tørret rosmarin.
B:
- beklædes med kartoffelskiver, som lægges som tagsten oven på hinanden.
Drysses med salt og lidt tørret oregano.
C:
- beklædes med tomatsauce, små klumper hakket oksekød, ananas stykker og revet ost.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar