søndag den 2. januar 2011

Skinkesteg med hvedekerne salat med bagte grøntsager

Til 5 personer

1 skinkesteg med lidt fedt på toppen - ca 700 g
frisk timian
salt og peber

3 dl hele hvedekerner
6 dl vand - evt- lidt mere
1½ boullionterning
10 cherry tomater
1 rød peberfrgt
1 gul peberfrugt
100 g feta
Et lille fint hakket rødløg

Olie/edikkedressing Se opskrift under dressinger

Stegen krydres med salt på toppen samt frisk timian og salt og peber i bunden. Sættes i ovnen ved 200 grader i 1 time til 1½ - jeg brugte stegetermometer, til at finde ud af, hvornår den var færdig . jeg kan godt lide når den er lidt rosa indeni.

Grøntsagerne skæres i mindre stykker og bages i ovnen med lidt salt i ca. 20 min.

Boullionen sættes i kog og hvedkernerne tilsættes. De skal koge i ca. 1½ time, så tjek engangimellem om der mangler vand, så de ikke brænder på. Hvis der mangler vand tilsættes ca. 1 dl og de koger videre til de er møre.

Hvedkernerne blandes med de bagte grøntsager og de hakkede rødløg.
Serveres med feta og olie/edikkedressing.




Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar