tirsdag den 8. februar 2011

Pølsehorn

Den her opskrift er fra da jeg gik i 3. klasse og havde hjemkundskab.

I min familie har den været brugt utallige gange og der er altid pølsehorn til større begivenheder, fødselsdage mm.

Ungerne elsker dem og de bringer altid lykke...

Min datter Sille lavede dem her og jeg lovede at fortælle, at det var hende der havede lavet dem..

Til 16 pølsehorn

250 g mel
25 g margarine
25 g gær
1 dl mælk
½ tsk salt
2 tsk sukker
1 æg
8 wienerpølser

og evt. 1 æg til pensling - jeg pensler dem sjældent, men det synes Sille de skulle....

Margarinen smeltes i en gryde og mælken lunes heri - kun så det hele lige er håndvarmt.- gæren udrøres heri.

Mel, salt sukker og æg blandes i.

Dejen æltes sammen og formes til 2 kugler, som hviler i ca. 10 min.

Kugler rulles flade og deles i 8 lige store trekanter.

Pølserne skæres over på midten og 8 halve pølser fordeles på hver af trekanterne på den brede ende.

Hver trekant rulles til et horn og hornet lægges på en bageplade med bagepapir med spidsen nedad.

Bages på midterste rille ved 200 grader i ca. 20 minutter til hornene er gyldne.

De er fantastiske til madpakker, aftensmad, frokost, mellemmåltider, snacks osv. - man kan altid spise et pølsehorn.............



Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar