Til ca. 24 boller skal du bruge:
500 g mel
50 g gær
100 g smør
50 g sukker
1 tsk salt
1 æg
2 dl mælk
Fyld:
kogt kagecreme Se opskrift under kager
syltetøj
marcipan
nutella
chokolade - fantasien sætter ingen grænser, men jeg foretrækker nu at putte kagecreme i ....
Glasur:
100 g flormelis
3 spsk kakao
lidt vand
Smørret smeltes og der slukkes for blusset og mælken tilsættes. Når blandningen er håndvarm - det er den hurtigt, hældes den over den smuldrede gær.
Sukker, salt og æg tilsættes og æltes melet i. Dejen skal være blød og smidig og ikke klistre på fingrene.
Dejen hæver i min. ½ time og rulles derefter ud til en stor firkant der deles i mindre firkanter på ca. 10 x 10 cm.
Cremen lægges på firkanterne - ca. 1 skefuld på hver.
Hjørnerne foldes sammen, så fyldet ikke falder ud.
Boller lægges på bagepapir på en bageplade med den foldede side nedad.
Bages i ovenen ved 200 grader i 15 min til bollerne er gyldne.
Mens bollerne køles af røres glasuren sammen og der smøres en klat på hver bolle.
Mums...de lyder, og ser gode ud!
SvarSletJeg vil lave nogle svenske fastelavnsboller, der er kardemomme i dejen og marcipancreme indeni, men får lyst til også, at prøve din opskrift af;-)
Mvh La Cucina Nada
Hej Nada!
SvarSletdet lyder altså også lækkert med marcipan i - jeg eeelsker marcipan, så det vil nok også lige være noget for mig - det ku godt være jeg skulle finde en sådan opskrift!
Hilsen Olga
Kan boller undvære at hæve?
SvarSletpå forhånd tak.
Nej jeg vil mene at gæren skal have lov til at gøre det den er der for - nemlig at gøre dejen luftig og lækker - hvis du er i tidsnød kan du med fordel hæve dejen i microovnen - se dette link http://olgasmad.blogspot.dk/2011/02/kkkentip-hurtighvning-af-dej.html
SvarSletHilsen Olga