onsdag den 27. april 2011

Fragilite kage

I morgen skal jeg have kage med på arbejdet. Jeg faldt over en opskrift på Arla.dk, som jeg har tilpasset mine behov...

4 æggehvider
170 g sukker
1½ tsk vnille

190 g smør
170 g sukker
4 æggeblommer
2 dl mælk
170 g hvedemel
4 tsk bagepulver
200 g hakkede smuttede mandler

Creme
5 dl piskefløde
1 spsk bailey
1 tsk nescafe pulver
1 tsk kogt vand


Beklæd en bageplade med bagepapir, smør den med smør og sigt lidt mel henover.

Æggehviderne piskes næsten stive ogvanillen tilsættes. Sukkeret tilsættes lidt efter lidt. Piskes til en luftig sej masse.

I en anden skål piskes æggeblommer, smør og sukker hvidt og cremet.

Rør mælken i dejen og tilsæt mel og bagepulver til massen. Rør massen til en lind dej der smøres ud på bagepladen, ca. 4 cm fra kanten hele vejen rundt.

Fordel forsigtigt marengsmassen over dejen. 

Drys de hakkede mandler over og bag kagen midt i ovnen ved 190 grader i ca. 25 minutter til kagen er bagt og gylden.

Kagen køles helt af. Deles på midten og lægges sammen med flødeskum som er smagt til med bailey og kold kaffe. Skæres forsigtigt i små snitter med en super skarp savtakket kniv.



12 kommentarer:

  1. hvor lang tid skal kagen have i ovnen og hvad med graderne????

    SvarSlet
  2. ups - den skal have ca. 25 minutter ved 190 grader!

    Hilsen Olga

    SvarSlet
  3. hvor mange personer er kagen til ?

    SvarSlet
  4. hvilken slags nescafe pulver snakker vi om.??

    SvarSlet
  5. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  6. Hej Olga,

    Vil du skrive hvilken tykkelse laget af dej har ved udsmøring? Ikke alle ovne, og dermed bageplader, har samme størrelse.

    Med venlig hilsen Mette

    SvarSlet
  7. den er 1½ til 2 cm i tykkelsen...

    Hilsen Olga

    SvarSlet
  8. Hvordan deles den på midten? det er vandret, ikke? og så skal man have flødskumscremen ind i mellem de to lag ?

    SvarSlet
  9. Hej Maria Louise!

    Jo den skal skæres vandret igennem - jeg bruger altid en filetkniv, fordi den er lang og skarp.

    Når den er delt, fordeles fyldet ud over bunden og toppen af kagen lægges oven på til sidst.

    God fornøjelse!

    Hilsen Olga

    SvarSlet
  10. Er graderne tilpasset varmluftovn?

    SvarSlet
  11. jeg bruger næsten altid selv varmluft - men min erfaring er også at ingen ovne er ens - så graderne er vejledende - men ja ud fra min varmluft :-)

    SvarSlet