tirsdag den 8. februar 2011

Laks med sesamlåg, bagte timiankartofler, bagte rodfrugter og hollandaisesauce

500 g laks
citronsaft
sesamfrø - jeg ved ikke hvor meget jeg brugte
salt og peber

1 kg kartofler
2 tsk tørret timian
hvidløgssalt
salt

2 store gulerødder
2 pastinakker
2 persillerødder
4 jordskokker

Jeg snød lidt og lavede hollandaisesauce fra et brev - det synes jeg er ok engang imellem, når bare man er klar over forskellen på det hjemmelavede og et brev med pulver....

Laksen dryssede jeg med slat og peber og cirtonsaft. Derefter vendte jeg hver enkelt laksestykke i sesamfrø, så de dækkede det øverste af laksen - den modsatte side af der hvor skindet sidder.

Laksen blev lagt i et ovnfast fad som var smurt og den blev bagt i ovnen ved 200 grader i ca. ½ time - indtil semsamen havde taget farve.

Kartoflerne vaskede jeg og skar i tynde både og lagde dem i en bradepande. Kartoflerne blev overstænket med rapsolie og derefter dryssede jeg hvidløgssalt, timian og lidt salt henover. De blev bagt i ovnen ved 200 grader varmluft med lidt grill i ca. 45 min.

Rodfrugterne skar jeg i mindre stave og i et smurt fad med lidt olie over og salt blev de bagt sammenmed kartoflerne i ca. 45 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar